Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog omikrona

Još jedna europska zemlja popušta mjere: "Nastavit ćemo putem ponovnog otvaranja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija će uskoro objaviti datume ukidanja COVID restrikcija s obzirom na to da je počeo popuštati val pandemije uzrokovan jako zaraznom omikron-varijantom koronavirusa, rekao je u srijedu premijer Mario Draghi.

Italija je prijavila više od 147.000 smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom i 11,23 milijuna zaraženih od početka pandemije prije dvije godine.

Mnoge restrikcije, uključujući one u prometu, za barove i restorane, već su ublažene za cijepljene. Nošenje maski obvezno je na otvorenom.

"U tjednima koji dolaze nastavit ćemo tim putem ponovnog otvaranja. Na osnovi znanstvenih dokaza... objavit ćemo raspored ukidanja sadašnjih restrikcija", rekao je Draghi na sastanku kabineta, kako je priopćio njegov ured.

Više od 80 posto Talijana primilo je dvije doze cjepiva, a više od 57 posto i treću, booster dozu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVE MJERE Talijani uveli novčane kazne za starije od 50 godina koji se nisu cijepili. Nova pravila i za ulazak u trgovinu

Pročitajte i ovo Sergio Mattarella (Foto: AFP) Sergio Mattarella Popustio pod pritiskom: Talijanski predsjednik pristao je služiti drugi predsjednički mandat

Draghi je rekao da će COVID potvrde vrijediti neograničeno za one koji su primili treću dozu cjepiva. Potvrda je potrebna za većinu aktivnosti. Vlada je u srijedu ublažila karantenu za cijepljene učenike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene