Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sergio Mattarella

Popustio pod pritiskom: Talijanski predsjednik pristao je služiti drugi predsjednički mandat

Sergio Mattarella (Foto: AFP)
Sergio Mattarella (Foto: AFP) Foto: Afp
Talijanski predsjednik Sergio Mattarella pristao je služiti drugi predsjednički mandat nakon što su ga koalicijske stranke zamolile da preispita svoju odluku o odlasku s dužnosti, rekla je u subotu ministrica za regionalna pitanja.

"Spremnost predsjednika Sergia Mattarelle da odradi drugi mandat, koji je zatražila velika većina političkih stranaka, pokazuje njegov osjećaj odgovornosti i privrženost zemlji i njezinim institucijama", rekla je ministrica Mariastella Gelmini.

Mattarella (80) je prvotno isključio mogućnost ostanka na dužnosti, ali s obzirom da je politička stabilnost zemlje ugrožena, smatralo se da je malo vjerojatno da će se oduprijeti pritisku da ostane.

Čelnik Demokratske stranke lijevog centra (PD) Enrico Letta, koji se zalagao za Mattarellin reizbor, razgovarao je s novinarima kako bi izrazio "ogromnu zahvalnost predsjedniku Mattarelli na njegovoj velikodušnoj odluci".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOMPROMISNO RJEŠENJE Diplomatkinja na čelu sigurnosnih službi: Italija će po prvi put dobiti predsjednicu?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pismo talijanskom ministru Policajci se pobunili: "Halo ministre, pa ne možemo na posao s ovakvim maskama"

Šefovi parlamenta otišli su u predsjedničku palaču u središnjem Rimu kako bi ga zamolili da ostane na dužnosti, nakon što zastupnici nisu uspjeli izabrati predsjednika u subotu nakon sedam krugova glasovanja.

Sam predsjednik zasad nije komentirao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene