Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Popuštanje mjera

Od idućeg tjedna učenici svih razreda vraćaju se u škole? Dvije županije ostaju na oprezu: "Situacija u okruženju veoma je zabrinjavajuća"

Učenici, ilustracija - 2
Učenici, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Povratku na nastavu uživo sklona je većina župana, ali i ravnatelja škola.

Trenutačna epidemiološka situacija je povoljna dovoljno da se od idućeg tjedna učenici postupno vrate u školske klupe, zaključeno je na sastanku resornog ministra i epidemiologa. Ipak, odluka o načinu održavanja nastave koju donosi Ministarstvo nije obvezujuća te će konačnu donositi županije, nakon konzultacija s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja.

Pročitajte i ovo Učitelji poslali učenicima poruku da budu hrabri Pogledajte video Učitelji uzeli stvar u svoje ruke i odlučili ohrabriti djecu u teškim vremenima: Uz poznatu pjesmu učenicima poručili - budite hrabri Slika nije dostupna Bez većih teškoća u smjeni Učitelji zadovoljni prvim danom online nastave u Istri: ''Moj je razred nadobudan, od jutra čekaju zadatke. Njima je to uzbudljivo''

Više župana navodno se zalaže za početak nastave uživo u osnovnim i srednjim školama, a tome je sklon i dio ravnatelja. Ipak, dvije županije, Istarska i Šibensko-kninska, smatraju da s povratkom učenika u školske klupe treba biti oprezan.

Istarski župan Fabrizio Radin za Glas Istre rekao je da zabrinjavajuća epidemiološka slika u zemljama u okruženju jedan od razloga zbog kojeg bi u toj županiji nastava online trebala ići dalje, osim za niže razrede osnovne škole.

"Do 31. siječnja ostajemo pri odluci da na nastavu odlaze prva četiri razreda osnovne škole. Nakon 31. oprezno", rekao je Radin. Neslužbeno se doznaje da je zasad otvorena mogućnost da se barem maturanti vrate u škole kako bi bolje svladali gradivo uoči mature.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene