Učenici, ilustracija - 2
Učenici, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Povratku na nastavu uživo sklona je većina župana, ali i ravnatelja škola.


Trenutačna epidemiološka situacija je povoljna dovoljno da se od idućeg tjedna učenici postupno vrate u školske klupe, zaključeno je na sastanku resornog ministra i epidemiologa. Ipak, odluka o načinu održavanja nastave koju donosi Ministarstvo nije obvezujuća te će konačnu donositi županije, nakon konzultacija s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja.

Vezani članci Gužve na Velesajmu Otkriveno zašto su pozivi za cijepljenje počeli stizati mladima, poznato i što s onima koji odbiju AstraZenecu Party u Zagrebu VIDEO Koronaparty uz hit Mate Bulića usred Zagreba: "Sve mjere ispadaju farsa. Što da mislimo mi koji ih se pridržavamo?"

Više župana navodno se zalaže za početak nastave uživo u osnovnim i srednjim školama, a tome je sklon i dio ravnatelja. Ipak, dvije županije, Istarska i Šibensko-kninska, smatraju da s povratkom učenika u školske klupe treba biti oprezan.

Istarski župan Fabrizio Radin za Glas Istre rekao je da zabrinjavajuća epidemiološka slika u zemljama u okruženju jedan od razloga zbog kojeg bi u toj županiji nastava online trebala ići dalje, osim za niže razrede osnovne škole.

"Do 31. siječnja ostajemo pri odluci da na nastavu odlaze prva četiri razreda osnovne škole. Nakon 31. oprezno", rekao je Radin. Neslužbeno se doznaje da je zasad otvorena mogućnost da se barem maturanti vrate u škole kako bi bolje svladali gradivo uoči mature.