Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAMI PLAĆAJU TESTIRANJE

Strah od delta-soja: Jedna europska zemlja od danas ima stroža pravila za sve necijepljene, uključujući i djecu stariju od 12 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sve necijepljene u privatnom i javnom sektoru danas u Grčkoj stupa na snagu obavezno testiranje na vlastiti trošak, a to vrijedi i za školarce i studente. Prvi put poslodovac ima pravo znati koji su njegovi zaposlenici cijepljeni, a koji se moraju redovito testirati.

Grčki osnovnoškolci i gimnazijalci vratili su se u ponedjeljak u školske klupe, ali ako nisu cijepljeni, morali su donijeti potvrdu o negativnom rezultatu testa na COVID, za koji sami snose trošak, kao i svi radnici u privatnom i javnom sektoru koji nisu cijepljeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Stožer objavio najnovije podatke, preminula je još jedna osoba: Provjerite stanje po županijama Ilustracija SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Stožer objavio najnovije podatke, preminule su još tri osobe: Provjerite stanje po županijama

Dan povratka u škole poklapa se sa stupanjem na snagu novih obveznih mjera za necijepljene od 12 godina na više.

Više od 5,7 milijuna od 10,7 milijuna stanovnika Grčke je u potpunosti cijepljeno, a više od 11 milijuna je primilo prvu dozu, no širenje delta-varijante u zemlji izaziva zabrinutost jer je u nedjelju zabilježeno 1300 novih slučajeva zaraze.

Za sve necijepljene u privatnom i javnom sektoru stupa na snagu obavezno testiranje na vlastiti trošak, a to vrijedi i za školarce i studente.

Negativni testovi na COVID obavezni su i u svim prijevoznim sredstvima i zatvorenim prostorima koji primaju publiku.

Cijena brzog antigenstog testa je najviše 10 eura, a PCR testa 60 eura.

Necijepljeni zaposlenici moraju predočiti negativni test jednom tjedno, a profesori, studenti i učenici stariji od 12 godina te djelatnici u turizmu, kulturi i medijima moraju se testirati dvaput tjedno.

Nastava se odvija uživo i prekidat će se tek ako udio pozitivnih učenika prijeđe 50 posto.

Prvi put poslodovac ima pravo znati koji su njegovi zaposlenici cijepljeni, a koji se moraju redovito testirati.

Cijepljenje je od prije obavezno za sve zaposlene u domovima za starije i za njegovatelje hendikepiranih, pod prijetnjom otkaza za sve koji se tome protive.

Za ulazak u kafiće, barove i restorane potrebna je elektronička zdravstvena potvrda ili dokaz preboljenja bolesti.

Maske su obavezne u zatvorenim prostorima i na otvorenom ako se radi o mjestima okupljanja ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene