Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOST DNEVNIKA NOVE TV

Komunikacijski stručnjak o odnosu Milanovića i Plenkovića: "Vrijeme je da izađu iz 3.b razreda i da se ponašaju dostojno funkcija"

Jerko Trogrlić, stručnjak za odnose s javnošću, i Sabina Tandara Knezović
Jerko Trogrlić, stručnjak za odnose s javnošću, i Sabina Tandara Knezović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Jerko Trogrlić, stručnjak za odnose s javnošću, i Sabina Tandara Knezović Jerko Trogrlić, stručnjak za odnose s javnošću, i Sabina Tandara Knezović Foto: DNEVNIK.hr Jerko Trogrlić, stručnjak za odnose s javnošću Jerko Trogrlić, stručnjak za odnose s javnošću Foto: DNEVNIK.hr Jerko Trogrlić - 2 Jerko Trogrlić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mislav Bago i Jerko Trogrlić - 3 Galerija 1/4 >>
Stručnjak za komunikaciju Jerko Trogrlić komentirao je za Dnevnik Nove TV predizborne koalicije, odnos premijera i predsjednika, ali i političku budućnost zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Kampanja je već itekako počela, a glavni akteri već su se ubacili u nove uloge. Na Pantovčaku kod predsjednika Milanovića, na proslavi povodom Dana oružanih snaga danas nije bilo premijera Plenkovića.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Trogrlić napominje kako se ta priča ponavlja već godinama.

"Milanović je to kao premijer radio predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, a sada Plenković to radi Zoranu Milanoviću. Mislim da je vrijeme da oni izađu iz 3.b i 4.c razreda, da sazriju i da se ponašaju dostojno svojih funkcija. Oružane snage, ali i građani zaslužuju nešto ozbiljnije ponašanje", uvjeren je Trogrlić. 

Predsjednik Milanović i dalje ponavlja kako nije siguran da će izaći na parlamentarne izbore, a Troglić smatra kako su te izjave "bazi metafizike". 

"Nisam uspio razumijeti da osoba koja bi trebala biti promotor demokratskih procesa, zagovara nešto drugo. Ako on ne izađe na izbore, zašto bi netko drugi izašao. Poruka je promašena, on šalje jednu negativnu poruku. Novinari nikad nisu inzistirali na odgovoru da se kaže za koga je tko glasao na izborima. To je poruka svim građanima da ostanu kući i ne izlaze na izbore", uvjeren je. 

Politički akteri hvale se "kapitalcima" i nadmeću se tko je ugrabio kojeg kapitalca. Trogrlić objašnjava tko je uopće kapitalac u HR politici? 

Problem kod Restart koalicije

"Pitanje je koliko ima tih slobodnih političkih kapitalaca. Možemo se složiti da postoje pojedinici koji mogu donijeti prevagu. Tipa, Raspudić može donijeti prevagu Mostu u Zagrebu ili Marijana Petir u šestoj izbornoj jedinici. Na lijevom spektru nismo našli neke značajnije igrače. Ali pravih kapitalaca nema, poput Mate Rimca, primjerice". 

Restart koalicija predstavila je program, a Trogrlić kaže kako je jako pristojno što su na vrijeme predstavili program.

"Oni upadaju u problem kod nositelja tih programa, jer nositelj tog programa treba biti netko kome mi vjerujemo", kaže komunikolog.

Zanimljivo, ali na ovim izborima nema jakih protestnih stranaka. S tim se slaže i Trogrlić. "Takvih stranaka danas nema. One su s jedne stranke evoluirale, ali su dosta razasute i može se dogoditi da one uopće ne uđu u Sabor i da tu opciju nemamo zastupljenu". 

Trogrlić smatra da je političko vrijeme Milana Bandića gotovo isteklo.

"Iako on nikada nije polučio jake rezultate na parlamentarnim izborima kao na lokalnim, ali onda je s dva mandata došao na 12, no danas mi djeluje da on nema više tu političku snagu, ali ni volju", smatra Trogrlić. 

Ne vidi preveliki postizborni koalicijski potencijal Restart koalicije, dok za HDZ smatra da mu partner može biti Domovinski pokret. I jednima i drugima, partneri, mogu biti manjine, kaže Trogrlić. 

"Problem je što se ljevici dogodilo, ono što se ranije događalo desnici. To je rasap glasova, fragmentiranost", zaključno poručuje Trogrlić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene