Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1,3 milijuna umrlih

Delta-varijanta dominira: Europa je postala prva regija u svijetu s više od 50 milijuna zaraženih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europa je postala prva regija u svijetu koja je prešla 50 milijuna zaraženih koronavirusom u ponedjeljak, podaci su koje je prikupio Reuters, dok se virulentnija delta-varijanta širi i sve više povećava broj dnevnih infekcija.

Europska regija ima milijun novozaraženih svaki osmi dan i prijavila je gotovo 1,3 milijuna smrtnih slučajeva otkako je počela pandemija.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Epidemiološka pravila prelaska granica - 4 stroge mjere Sve na jednom mjestu: Uskoro putujete? Pogledajte na koja koronapravila trebate pripaziti

Delta-varijanta, koja je mnogo zaraznija od originalne inačice koronavirusa, detektirana je u oko 100 zemalja i sada je dominantna u svijetu. 

Europska tržišta strahuju da bi delta-varijanta mogla usporiti globalni ekonomski oporavak.

"Ulagači su jako zabrinuti da bi do još jednog zatvaranja moglo doći kroz mjesec ili dva", rekao je Russ Mould, investicijski direktor u AJ Bell.

Europa ima 27 posto slučajeva zaraze koronavirusom u svijetu i 31 posto smrtnih slučajeva. Toj su regiji trebala 194 dana da dođe od 25 do 50 milijuna zaraženih, dok joj je za prvih 25 milijuna trebalo 350 dana.

Rusija i Francuska približavaju se broju od šest milijuna zaraženih od početka pandemije.

Engleska je u ponedjeljak ukinula gotovo sve mjere, ali tzv. Dan slobode pokvaren je sve većim brojem zaraženih i lošim prognozama.

Francuska je imala jedan od najstrožih lockdowna u Europi, a sada traži potvrdu o cijepljenju za ulaz na brojna mjesta od početka kolovoza, kao i obvezno cijepljenje za zdravstvene djelatnike. To je ovaj vikend izazvalo velike prosvjede u zemlji.

Nizozemska je prošli tjedan objavila da su ponovno na snazi smjernice za rad od kuće, samo nekoliko tjedana nakon što ih je ukinula, kao i neke restrikcije kada se radi o barovima, restoranima i noćnim klubovima.

Grčka traži od posjetitelja restorana i kafića da pokažu potvrdu o cijepljenju da bi mogli ući u unutrašnji prostor.

Svijet ukupno bilježi više od 190 milijuna zaraženih koronavirusom i četiri milijuna umrlih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene