Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Stižu podaci iz županijskih stožera: Još dvoje mrtvih u Hrvatskoj, preminula osoba iz Dugog Sela i muškarac (91) s Murtera. Zaraženo dijete (1) iz Ogulina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Šibensko-kninskoj županiji preminula je prva žrtva koronavirusa, 91-godišnji muškarac s Murtera. Preminula je i jedna osoba na području Zagrebačke županije. Proširila se zaraza u kninskoj bolnici, Istra i Virovitica i dalje su bez novooboljelih.

* U Hrvatskoj su koronavirusom do utorka u 14 sati zaražene ukupno  1282 osobe

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čudna strategija Otkrivamo zašto se ne poklapaju brojevi Nacionalnog stožera s onima iz županija i zašto Zagreb o svojim zaraženima - šuti Slika nije dostupna ravnatelj hzjz-a Kako izgleda radni dan borca protiv epidemije: Obitelj gotovo i ne viđa, otkrio što misli o Markotić, Berošu, Božinoviću...

* S preminulim muškarcem s Murtera i dosad najmlađom žrtvom, muškarcem (1974. godište) iz Dugog Sela broj umrlih od koronavirusa u Hrvatskoj popeo se na 18

* U Hrvatskoj je dosad ozdravilo 166 osoba

Tijek događaja pratite u nastavku. 

15:50 Istra je dobila poseban status, građani će se kretati županijom pod posebnim pravilima. Više informacija možete pročitati OVDJE.

14:10 Nacionalni stožer je na redovnoj konferenciji izvijestio da je 60 novih osoba zaraženo koronavirusom u posljednja 24 sata. Dvije osobe su preminule, među njima i najmlađa žrtva dosad (1974. godište). U Hrvatskoj su dosad ukupno zaražene 1282 osobe. Više pročitajte OVDJE.

12:20 Zagrebačka policija je podnijela kaznenu prijavu protiv žene zaražene koronavirusom koja se nije pridržavala mjera o samoizolaciji. Prilikom provjere nisu je pronašli kod kuće, već je otišla roditeljima u drugi kvart, a policiji je lagala da joj je to dopustio epidemiolog. Prijeti joj zatvorska kazna. Viiše pročitajte OVDJE.

11:57 Primorsko-goranska županija bilježi jednu novozaraženu osobu, povezanu s nedavnim letom iz Turske. Ukupno je u županiji 48 oboljelih, a 11 ljudi je ozdravilo. U Rijeci je počelo drive-in testiranje. 

11:43 Na području Zagrebačke županije jedna je osoba iz Dugog Sela umrla, a jedna je nova zaražena koronavirusom. Dvije su izliječene. Ured župana izvijestio je da je ukupno zaražena 91 osoba, a do sada je izliječeno 11 osoba te su ukupno dvije preminule. 

11:36 Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 14 osoba pozitivno na koronavirus, izvijestio je splitski stožer. Od toga je 9 osoba iz Splita 9, dvije iz Sinja te po jedna iz Solina, Otoka i Podstrane. Svi novooboljeli uglavnom su kontakti dosad oboljelih osoba.

Tri osobe izliječene su i nakon ponovljenog testiranja njihov nalaz je negativan te su otpuštene iz KBC-a Split. Radi se jednoj osobi iz Splita, jednoj osobi iz Sinja i jednoj osobi s otoka Hvara.

Među novooboljelim osobama pet je zdravstvenih djelatnika, i to jedan liječnik KBC-a Split, jedan liječnik NZJZ-a SDŽ te tri ostala zdravstvena djelatnika. 118 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. 40 osoba je hospitalizirano.
8 osoba nalazi se na respiratoru u KBC-u Split, i to 3 iz Splitsko-dalmatinske županije, 3 iz Dubrovačko-neretvanske županije i 2 osobe iz Šibensko-kninske županije.

U karanteni hotela Zagreb trenutačno je 21 osoba, od čega je 7 stranih državljana. Na dan 7. 4. 2020. ukupno je 206 osoba zaraženo koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije.

11:33 Ivan Anušić, osječko-baranjski župan, rekao je za N1 da je na području njegove županije dvoje novih zaraženih. "Smanjuje nam se broj novozaraženih u našoj županiji, u ovom trenutku imamo kontinuirani pad", rekao je Anušić. 

11:22 Na Covid-19 je pozitivno jednoipolgodišnje dijete iz Ogulina. Dijete je u pratnji majke odmah upućeno u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

Zbog tog slučaja u samoizolaciji su dva liječnika, šest medicinskih sestara i jedna spremačica iz OB-a Ogulin. Do daljnjega je zatvoren Odjel pedijatrije u Ogulinu, javljaju iz Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije.

Iz ogulinske bolnice mole roditelje da svu bolesnu djecu do daljnjega vode u dječju ambulantu Doma zdravlja u Ogulinu, koja radi od 7 do 19 sati, a u vrijeme od 19 do 7 u Opću bolnicu Karlovac.

10:47 U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije preminula je prva osoba oboljela od koronavirusa, izvijestio je šibensko-kninski stožer.

Riječ je o muškarcu starom 91 godinu s Murtera, kroničnom bolesniku, koji je bio u kontaktu s oboljelom osobom. Također, danas je potvrđeno novih sedam slučajeva pozitivnih na virus SARS-CoV-19 i svi su povezani s kninskom bolnicom.

Od sedam novooboljelih dvoje je pacijenata sa Odjela fizijatrije OVB-a "Hrvatski ponos" Knin, dvoje zdravstvenih djelatnika kninske bolnice i tri osobe koje su obiteljski kontakt sa zaraženom osobom. S današnjim danom 45 je osoba u našoj županiji oboljelo od koronavirusa.

10:27 Istarski stožer objavio je da drugi dan zaredom nema novooboljelih. Ispitano je devet uzoraka i svi su bili negativni. Jedan pacijent je izliječen, što čini ukupno dvanaest izliječenih od koronavirusa (COVID-19).

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzet je 61 uzorak brisa i dostavljen u laboratorij u Zagreb.

9:57 Virovitičko-podravska županija je na društvenim mrežama objavila kako je od početka epidemije u Hrvatskoj, 25. veljače, u toj županiji svega dvoje oboljelih te zahvalila svojim odgovornim građanima koji ne krše mjere samoizolacije.

"Upravo zahvaljujući vama i svima onima koji brinu i skrbe za naše zdravlje i sigurnost, Virovitičko-podravska županija, i šesti dan zaredom, nema novooboljelih. Do sada je testiran 81 uzorak, 79 ih je bio negativan. U posljednja 24 sata, djelatnici Policijske uprave Virovitičko-podravske, provjerili su 43 osobe poštuju li mjere samoizolacije. Nitko ih nije kršio. Hvala vam jer ste odgovorni, kako prema sebi, tako i prema drugima, u borbi protiv koronavirusa, čuvanje našeg zdravlja je čuvanje zdravlja sviju nas."

 

9:30 Stožer civilne zaštite Zadarske županije u utorak je priopćio kako su dvije osobe pozitivne na koronavirus i obje su kontakti kontakata iz Ortopedske bolnice u Biogradu na moru. Analizirano je 49 uzoraka.

U Općoj bolnici u Zadru 10 osoba nalazi se na COVID odjelu, četvero ih je respiratoru, od kojih su tri u teškom stanju. U biogradskoj bolnici je osam pacijenata.

U samoizolaciji je 496 osoba, a ukupno ih je izašlo 1479.

U ovome trenutku Zadarska županija ima 56 osoba zaraženih koronavirusom.

U odnosu na nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta, u protekla 24 sata, policija je evidentirala 17 osoba koje su pristupile kontroli, a da pritom nisu imali valjanu propusnicu. Izvršene su 244 provjere osoba u samoizolaciji te nisu utvrđena kršenja mjere.

08:20 Beba od dva i pol mjeseca najmlađa je oboljela osoba od koronavirusa u Hrvatskoj. Ta je beba, baš kao i ona četveromjesečna kojoj je također nalaz pozitivan, na kućnom liječenju. Dosad je zaraza potvrđena i kod pet trudnica. 

Majka bebe, koja je i sama zaražena, ispričala je za Večernji list da se ona i njezin sin svakim danom osjećaju sve bolje. Beba je dva dana imala temperaturu koja je nestala nakon nekoliko dana i ne liječe se nikakvim lijekovima. 

"Zarazila sam se od osobe koju sam srela u majčinu obrtu, ali ja nikoga ne krivim za to jer takva su vremena, nitko ne zna što ima niti gdje se i od koga može zaraziti. Unatoč tome što nikoga nikada nisam osuđivala, osoba od koje sam se zarazila nakon svega se ponijela neodgovorno, tako da je bilo stigmatizacije mene i moje obitelji. Baš zato je dobro da se zna istina", ispričala je majka za Večernji list. Kaže da se prvi put testirala još 22. ožujka jer je imala simptome slične prehladi, no bila je negativna na koronavirus. Zbog nastavka simptoma i povišene temperature testirana je i 31. ožujka, kada je nalaz bio pozitivan. "Najgore je, srećom, iza nas", kaže majka koja se, zajedno sa svojom bebom, liječi kod kuće. 

08:16 Dosad je potvrđena zaraza kod 1222 osobe u Hrvatskoj, a 16 je osoba preminulo od koronavirusa. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene