Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija koronavirusa

Odluka Nacionalnog stožera: Istra dobila poseban status, odobrena nova pravila kretanja građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istra je dobila poseban status, građani će se kretati županijom pod posebnim pravilima.

Istri je odobren poseban status, građani će se moći kretati unutar područja sedam policijskih postaja bez propusnica.

Pročitajte i ovo Davor Božinović I dalje samo do ponoći Božinović: "Situacija se nije poboljšala, odluka o radnom vremenu noćnih klubova će se produžiti" Davor Božinović Plan B? Božinović o legitimitetu Stožera: "Ne želim prejudicirati odluku, ali nećemo dopustiti da izgubimo kontrolu i popustimo pred epidemijom"

Načelnik Stožera za civilnu zaštitu Istarske županije Dino Kozlevac kazao je: "To su područja nekadašnjih općina. To su područja geografski i povijesno povezana, a spriječit će se birokratiziranje. Ovo što je napravljeno je već potpisano u sporazumima Gradova i Općina".

Odluka se odnosi na područja bivših općina Pule, Pazina, Rovinja, Poreča, Buzeta i Labina s okolnim općinama, a za gradove Buje, Umag i Novigrad te općine Brtoniglu, Grožnjan i Oprtalj primjena će početi nakon Uskrsa s obzirom na to da je to područje bilo najveće žarište infekcije.

"Građani se mogu slobodno kretati od Barbana do Fažane, od Rovinja do Žminja, od Poreča do Lovreča - na svim područjima", dodao je Kozlevac. Primjena nove mjere počinje od trenutka objave u utorak.

Izuzetak su žarišta

Izuzetak su područje Buje - Umag - Novigrad. "Gradonačelnici su potpisali sporazum, ali su u koordinaciji s nama i strukom odlučili da se mjera primjeni sa zadrškom od sedam dana. To su dva najveća žarišta virusa pa će se sa slobodnim kretanjem krenuti nakon Uskrsa", objasnio je.

Najavio je i ponovno otvaranje zelenih tržnica. "Radit će s trećinom kapaciteta, pod ograničenjima, s čuvarom", objasnio je, ali i pozvao ljude da se ne okupljaju na lijepom vremenu. Policija će upozoravati građane da se ne okupljaju na mjestima.

"Hvala Stožeru civilne zaštite RH i načelniku Stožera Dr. Božinoviću na donesenoj odluci o slobodnom kretanju na područjima Istarske županije!" napisao je Kozlevac na Facebooku.

Podsjetimo, Kozlevac  je u ponedjeljak zatražio od Nacionalnog stožera da omogući slobodno kretanje građana Istre na područjima sedam policijskih postaja bez propusnica.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene