Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ravnatelj hzjz-a

Kako izgleda radni dan borca protiv epidemije: Obitelj gotovo i ne viđa, otkrio što misli o Markotić, Berošu, Božinoviću...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krunoslav Capak, član Nacionalnog stožera i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, opisao je svoj radni dan te otkrio kako doživljava svoje kolege iz Stožera.

Još donedavno široj javnosti ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo bio je potpuno nepoznat. Danas je Krunoslav Capak lice koje prepoznaju i djeca.

Pročitajte i ovo Maja Grba Bujević uskoro upute za drugu fazu Preminule još četiri osobe: Novozaraženih je 15, ukupno 2062 oboljele osobe Slika nije dostupna pokreće se zdravstvo Preminula žena u KB-u Dubrava: 27 novooboljelih, ukupno 1908 zaraženih koronavirusom

Capak je član Nacionalnog stožera civilne zaštite i svakoga dana objavljuje epidemiološko stanje u Hrvatskoj. Zbog epidemije koronavirusa obitelj gotovo više i ne viđa jer kući dolazi kasno noću tek kako bi prespavao. 

Rutina uvijek ista, izuje se pred ulazom, a odjeću presvuče ispred stepenica. Živi s tri kćeri, suprugom i majkom. 

Johns Hopkins za dobro jutro

"Budim se oko šest ujutro, nekada i ranije, kuham kavu i otvaram stranicu Johns Hopkins kako bih vidio što se tijekom noći dogodilo s virusom u svijetu", ispričao je Capak u razgovoru za Jutarnji list

Sve bitne podatke koje pročita na toj stranici pošalje, kaže, kome treba, nakon toga pogleda dnevne novine i zatim odlazi u Zavod, gdje s kolegama analizira podatke županijskih centara. Sve se popisuje u tablice i priprema za konferenciju Nacionalnog stožera. Uoči konferencije dogovaraju se tko će što priopćiti, a potom održe sastanak na kojem prodiskutiraju o stvarima bitnima za državu.

Markotić povučena, Beroša zna s fakulteta

Za Alemku Markotić kaže da mu je isprva djelovala povučeno i nije znao što može od nje očekivati, ali njezina profesionalnost i integritet pokazali su mu da ne postoji zadatak koji neće preuzeti na sebe, sama inicirati rješenja i dati rješenje koje odgovara situaciji.

Vilija Beroša zna s fakulteta, ali kako je on malo mlađi od Capaka, bili su samo kolege koji su se površno poznavali. Češće su se susretali otkako je Beroš došao u Ministarstvo i, naravno, sada, kad svaki dan intenzivno surađuju.

"Beroš je potpuno drugačiji od svake klasične ideje o ministru. Ministri imaju gomilu poslova i teško se posvete nečemu, njih jednostavno sve to dekoncentrira, ali Beroš nije takav. Potpuno se posvetio borbi protiv koronavirusa i ne pušta, totalno je u tome", opisuje ministra Capak.

Božinović promišljen i smiren

Za Davora Božinovića kaže pak da nije vidio čovjeka koji s tolikom mirnoćom i promišljenošću donosi odluke, prihvaća prijedloge i diskutira o njima. "Ali kada donese odluku, onda inzistira da bude po njegovu", kaže Capak. 

Za sebe kaže da plane, uporan je i ne odustaje od svog stava, ali spreman ga je promijeniti ako naiđe na argumente znanja. "Trideset i pet godina radim ovaj posao, komuniciram s ljudima, vodim ih i iskustvo mi nalaže da moram brzo procijeniti ljude i njihove sposobnosti", opisao se Capak za Jutarnji list

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene