Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema baš smisla

Reakcije ugostitelja na najavljene mjere: "Kako gostu objasniti da se ne zadržava ispred objekta?"

Aktualno Galerija Dean Alpeza Dean Alpeza Foto: DNEVNIK.hr Marija Marija Foto: DNEVNIK.hr +0 Naručivanje kave za van Galerija 1/3 >>
Predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja i dopredsjednik Nezavisne udruge ugostitelja grada Zagreba pozdravljaju popuštanje mjera kojima se od ponedjeljka kafićima dozvoljava prodaja pića za van, ali ističu da nisu dovoljne za održivo poslovanje.

Kafići će od ponedjeljka moći prodavati kave za van, ali i sve ostalo što imaju u asortimanu. Terase se ne smiju otvarati, a Vlada je u ovom ciklusu ublažavanja mjera rad dozvolila i kladionicama te kasinima. Detaljne mjere i način na koji će se provoditi Nacionalni stožer izvjestit će u petak.

Pročitajte i ovo Gužva u centru Zagreba Dvostruka mjerila U središtu Zagreba sinoć masovno kršenje mjera, ugostitelji nezadovoljni: "Radi se da sve bude kako spada, a ima drugih lokacija gdje ima puno više ljudi" Kafići, Zagreb "Segregacija struke" Ugostitelji nisu zadovoljni novim mjerama: "Nije u redu, toga nema nigdje u Europi. Jesu li kafići najveći problem ove države?"

Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja za DNEVNIK.hr je kazala kako će ova mjera smanjiti psihološki pritisak na radnike u kafićima, ali neće im pomoći u poslovanju.

"S obzirom na pojavu novih sojeva, usporenog cjepljenja i neizvjesnosti, čak nas je bilo strah sa neće ni ovo dozvoliti. Ovo je odluka koja će itekako smanjiti psihološki pritisak koji vlada među zaposlenicima caffe barova i dobro da se napokon donijela. Međutim, ona je zanemariva u prihodovnom smislu i stoga treba nastaviti s ekonomskim mjerama. Inziristiramo na daljnjim financijskim subvencijama dok traju restrikcije u poslovanju", kazala je Tabak.

Sličnog je mišljanja i dopredsjednik Nezavisne udruge ugostitelja grada Zagreba Dražen Biljan koji kaže da pozdravljaju svaku namjeru da se olakša poslovanje, ali "nema baš smisla. Kako ćemo spriječiti ljude da ne ostanu ispred objekta. Mi smo spremni da se i terasama dopusti rad. Kako gostu objasniti da se ne zadržava ispred objekta. Mogle su se i terase otvoriti kad se otvaraju kladionice i kasina", kaže Biljan.

Reakcije pljušte sa svih strana

Građani su zadovoljni. ''Svi se tome nadamo, cijelu zimu'', rekao je Dario.

Nekima nova odluka neće promijeniti svakodnevicu. ''Ja nisam vidjela da sam nešto zakinuta u tim ograničenjima, mogla sam šetati, sjediti na zidiću'', rekla je Dubravka, dok nekima je ''puna kapa'' epidemioloških mjera.

''Treba malo popuštat te mjere i svi su nabrijani jako'', komentirala je Lucijana.

Ugostitelji nisu zadovoljni. Mjere su, kažu, parcijalne. Dejan neće otvoriti sve objekte, jer mu se ne isplati.

''Mislim da nas ne treba nitko nagrađivati, već dati nam pravo na rad. Terase bi bilo sasvim normalno, jer ako se možemo družiti u parkovima, možemo se družiti u cafe barovima'', rekao je Dejan Alpeza, vlasnik ugostiteljskih objekata.

Otvaraju se i škole za strane jezike. Djeca nastavu više neće pratiti virtualnim putem.

''Ja se osobno najviše radujem kasinu, jer mi je momak zaposlen u kasinu i ne radi dva, tri mjeseca'', otkrila je Marija.

Kolo sreće okrenulo se i u korist kladionica i kasina. Vrata otvaraju i fitness centri i teretane. Poručuju, pridržavat će se svih epidemioloških mjera.

''Treći mjesec je specifičan u fitness industriji, bilježimo najveće prihode. Mi ne možemo više dopustiti treći ili četvrti lockdown jer će fitness industrija biti na koljenima'', izjavio je Joško Bašić, voditelj fitness centra u Splitu.

Oporba se ne šali, upozoravaju na dvostruka mjerila.

''Ovo kako su oni sada napravili da oni kladionice i kasina otvaraju, znači nije mi jasno zbog čega su to otvorili, a nisu otvorili ugostiteljske objekte'', rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov.

Nove mjere vrijedit će do kraja mjeseca.

''Valjda je Vladu vodila misao da tko se hoće kockat za novac da se onda može kockat i sa svojim zdravljem jer inače ne vidim drugog kriterija'', komentirao je saborski zastupnik SDP-a, Arsen Bauk

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene