Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bjelovar Fresh

Bjelovar se organizirao - koronavirus zatvorio tržnice, a oni otvorili virtualnu, OPG-ovci zadovoljni: "Ovo nam je spas"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 130 OPG-ova iz Bjelovara i okolice koji su preko noći ostali bez svojih štandova na tržnici prijavilo se na aplikaciju Bjelovar Fresh kako bi našli novo tržište.

"Ovo nam je spas. Otkad je to prije koji dan krenulo na Facebooku, a sad i preko aplikacije, stalno nam zvone telefoni. I meni i mojoj supruzi Aniti na koju glasi OPG. Dnevno prodamo 100-tinjak jaja. Rasprodani smo do nedjelje. Ovo je odlično, teško bi bilo u ova vremena da nije aplikacije“, govori nam Stipo Šunjo iz Predavca, jedan od 130 OPG-ovaca koji su svoje novo tržište našli na aplikaciji Bjelovar Fresh.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pogledajte galeriju Oprez! Virus ne zna da su blagdani: Nepregledne kolone ljudi u redu za zagrebačku tržnicu Dolac Tržnica, ilustracija - 3 uz mjere zaštite od zaraze Specijalizirani dijelovi tržnica otvorili vrata, a riječka ribarnica odmah ponovno zatvorena

Bjelovarska tržnica preselila se u virtualni svijet. Oni koji su preko noći zbog koronavirusa ostali bez svojih štandova na bjelovarskom placu, sad svoja jaja, tjesteninu, med, sireve, mlijeko, krumpir, voće, povrće i druge proizvode dostavljaju na vrata.

"Ja imam med i dobar mi je projekt, ali mislim da je ovo hvalevrijedno pogotovo za one koji prodaju voće i povrće i kojima bi u spurotnom sve istrunulo", misli Vera iz OPG-a Marušić.

Na Faceboku su se počeli organizirati prije nekoliko dana, a u ponedjeljak je profunkcionirala i aplikacija koju su predstavili Grad i Komunalac. 

"Aplikaciju smo radili tri dana i tri noći. Kontaktirali smo sve proizvođače s tržnice, a htjeli smo i proširiti ponudu. Zvali smo pčelarske udruge, mljekarske i tako dalje i na taj način smo dolazili do proizvođača kojih dosad nije bilo na tržnici“, govori Igor Brajdić, dogradonačelnik Bjelovara. Kaže da će se aplikacija stalno ažurirati. I sam se iznenadio odazivom. I OPG-ovaca i Bjelovarčana.

"Stavio sam objavu na Facebook prije nekoliko sati i već ima više od 100 dijeljenja. Znali smo da će funkcionirati, ali ne da će i buknuti. Mislim da je svima to trebalo. A dobra je stvar što ćemo se, usred ove krize malo više orijentirati na domaću proizvodnju. Sad je vrijeme za to“, kaže Brajdić.

Bjelovar je već ranije donio mjere za olakšavanje krize poduzetnicima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene