Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirao i HUP

ANKETA Podržavate li da punu potporu dobiju samo tvrtke s više od 70 posto cijepljenih?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobivanje potpora ipak će ovisiti o broju cijepljenih radnika u tvrtci, dogovoreno je na još jednom sastanku sindikata i poslodavaca u Ministarstvu rada s predstavnicima Vlade u srijedu.

Ministar rada Josip Aladrović otkrio je prema kojim će se kriterijima dodjeljivati COVID potpore. "Oni koji imaju više od 70 posto zaposlenika s COVID potvrdama dobit će potpore za sve zaposlenike, dok će oni koji imaju manje od 70 posto procijepljenih dobivati potpore proporcionalno broju cijepljenih", objasnio je Aladrović.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor i Europski parlament Rezultati ankete Tko više doprinosi boljitku građana? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Koje je vaše mišljenje? ANKETA Trebaju li oni koji se ne žele cijepiti sami plaćati troškove liječenja ako se zaraze koronavirusom?

"Svi poslodavci koji imaju više od 70 posto zaposlenih s COVID potvrdama imat će pravo na sto posto potvrda za sve zaposlenike. Svi koji su ispod tog praga dobit će potpore sukladno postotku procijepljenih", rekao je Aladrović.

Iz Hrvatske udruge malih i srednjih poduzetnika ne slažu se s tom odlukom, iako, kako kažu, shvaćaju važnosti procijepljenosti nacije radi moguće zaštite građana i završetka pandemije. ''Poslodavci ni na koji način nisu u mogućnosti natjerati svoje radnike na cijepljenje niti bi takav potez bio zakonit, stoga se potpuno nepravedno pred poslodavce postavlja uvjet koji u startu ne mogu legalno ispuniti.

Vlada takvu mjeru može donijeti uz podršku socijalnih partnera ili bez nje, a jučerašnja odluka nema podršku HUP-a u cjelini i od nje se kao Udruga malih i srednjih poduzetnika ograđujemo'', reagirali su iz Udruge malih i srednjih poduzetnika.

Apeliraju na državu da djeluje prema svim segmentima društva, a ne samo, kako kažu, prema poduzetnicima kojima se stvara novi administrativni namet koji će stvoriti val nezadovoljstva, dodatne podjele i nemire u društvu.

Ispunite anketu i recite nam što mislite o tome. Podržavate li da punu potporu dobiju samo tvrtke s više od 70 posto cijepljenih?

Quiz Maker - powered by Riddle

Ankete postavljene na našim stranicama odražavaju stavove dijela čitatelja portala DNEVNIK.hr koji su glasali. Rezultati ankete nisu stavovi uredništva portala DNEVNIK.hr niti uredništvo portala ima ikakav utjecaj na njih.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene