Cijepljenje, ilustracija
Cijepljenje, ilustracija Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Prvo je plan bio da se do početka srpnja cijepi 55 posto odraslog stanovništva. Zatim se govorilo o 50 posto. No Hrvatska još nije cijepila većinu.


Do sada je najmanje prvu dozu primilo nešto više od milijun i pol osoba, izvijestio je u subotu Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Vezani članci Bolnica, ilustracija Antivakserica i žestoka protivnica maski preminula od upale pluća uzrokovane koronavirusom, iza sebe ostavila četvero djece Koronavirus, ilustracija Španjolska gripa izgubila naslov najgore pandemije: Između ove dvije pošasti ipak postoje razlike

Interes pada. Vlada nije zadovoljna. Buru u javnosti izazvala je najava bi cijepljenje moglo biti uvjet za dobivanje državnih potpora. Poduzetnici su se odmah digli na noge, pa je bilo prijedloga i da se otkazi daju i u javnim službama kod onih koji se nisu cijepili. 

Vlada razmišlja kako motivirati ljude u vrijeme dok se delta-soj širi Europom, a mnogi strahuju i zbog mogućeg preuranjenog kraja sezone. Brojke zabrinjavaju. U nedjelju smo imali 56 novozaraženih, a tjedan prije bilo ih je 14.

Ispunite anketu i recite nam što mislite o tome. Treba li cijepljenje biti obavezno? 

 

Quiz Maker - powered by Riddle