Dogovor o takozvanim COVID putovnicama na snagu stupa za tjedan dana na razini Europske unije, što bi trebalo olakšati otvaranje članica.


Njemačka strahuje od delta soja, pa kancelarka Merkel poziva na koordinirani pristup oko putovanja iz rizičnih područja. Teme su to i posebnog sastanka Europskog vijeća na kojem sudjeluje i predsjednik hrvatske Vlade. Na dnevnom redu su, među ostalim, odgovor na pandemiju i gospodarski oporavak.

Ususret službenom stupanju na snagu COVID putovnica, 1. srpnja, premijer Plenković oglasio se u Bruxellesu i rekao što očekuje od ovogodišnje turističke sezone.

Požar na otoku VIDEO Izbio požar na otočiću kod Dugog otoka: Gasi ga kanader, u pomoć stiže i brod iz Zadra

Alkohol, ilustracija Privedeni konobari i menadžer: Čak 16 maloljetnika završilo u bolnici, devetero ih bilo bez svijesti. Nešto im stavljeno u piće?

''Mi smo do sada uvijek favorizirali situaciju da svaka od država, svaka od vlada, svaka od sustava javnog zdravstva mora moći donositi odluke na temelju svojih procjena. Mi u konačnici tako funkcioniramo svo ovo vrijeme. Očekujemo da ova turistička sezona pod motom kojeg smo vrlo jasno kazali 'Siguran boravak u Hrvatskoj' bude uspješnija i bolja nego protekle i stoga ćemo držati stav da ćemo mi procjenjivati o tome odakle nam ljudi dolaze i gdje se iz Hrvatske vraćaju'', izjavio je premijer Andrej Plenković.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr