Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijatelji u šoku

Mislio je da se oko svega podiže prevelika prašina pa nije nosio masku: Amerikanac (37) preminuo od koronavirusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac (37) iz Ohija koji je odbijao nositi masku jer je mislio da se oko pandemije diže prevelika strka, umro je od komplikacija uzrokovanih koronavirusom.

Richard Rose, iz grada Port Clinton otvoreno se suprotstavio nošenju maski na Facebook statusu još u travnju: "Da jedna stvar bude jasna. ne kupujem masku".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DETALJAN VODIČ Od danas na snazi nova pravila: Donosimo tko, gdje i na koji način mora nositi masku za lice ili medicinsku masku Kafić, ilustracija - 1 Strože mjere Maske uskoro obvezan dodatak i za popodnevnu kavu: Epidemiolog objašnjava u kojim ćemo ih sve situacijama morati nositi

Iako su zatvaranja američkih država donekle usporile epidemiju, žurba da se što prije otvori ekonomija i otpor građana kod nošenja maski, rezultirali su s jakim povećanjem broja oboljelih. 

U zadnjim tjednima broj zaraženih se dramatično povećao. SAD bilježi 3,364,547 zaraženih i 135.615 smrti. 

Nakon povećanja broja zaraženih u ožujku, stručnjaci su zagovarali zatvaranje država i socijalnu distancu. Rose je u to doba po Facebooku pisao da neće pasti na takvo dizanje prašine. 

Nekoliko mjeseci poslije, 1. srpnja dijagnosticiran mu je koronavirus. Prije toga nije imao zdravstvenih problema. Preminuo je u svom domu u Ohiju prije 10 dana, piše Cleveland19.com.

Portal piše kako je po njegovim statusima vidljivo da je bio na mnogim javnim mjestima prije nego se razbolio, bez maske koja bi ga više zaštitila. 

Njegov prijatelj Nick Conley kaže da su prijatelji i obitelj šokirani njegovom smrću.

"Svi mi slušamo o virusu. Ali nitko ne očekuje da će pogoditi mlađe ljude poput nas", prenosi njegovu izjavu unilad.co.uk koji dodaje da se taj komentar odnosi na mnoge mlade ljude koji smatraju da su dovoljno zdravi te da nisu ugroženi, kako treba zapamtiti da virus može biti koban u svim godinama te da svi moramo učiniti sve što možemo kako bismo ga zaustavili. 

Status preminulog Rosa podijeljen više od 10.000 puta, a Conley kaže da ne dijeli stajalište s pokojnim prijateljem. Zaključio je kako je grozno što je Rose preminuo, ali da ga zabrinjava kolike druge ljude je još ugrozio. 

Ipak, zamolio je one koji ga prozivaju da ne zaborave kako je ipak riječ o čovjeku koji je izgubio život te da Rosa sad "razvlače" zbog njegove odluke da ne nosi masku.

"To nije u redu. I dalje trebamo biti suosjećajni, bez obzira slažemo li se s njegovim uvjerenjima ili ne. Netko je umro", rekao je Conley i dodao da će sudbina njegova prijatelja ipak poslužiti kao primjer onima koji ne vjeruju koliko virus može biti opasan. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene