Neprimjerena intervencija splitskog policajca
Neprimjerena intervencija splitskog policajca Foto: Dalmacija danas/Screenshot

Splitska policija ispričala se zbog ponašanja njihova policajca koji je bahato i bezobrazno potjerao novinare koji su u ponedjeljak navečer izvještavali u blizini splitskog Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici, u kojem je 10 osoba pozitivno na koronavirus.


"Alo, gospodo! Ja van izdajen zapovjed, gospodo, ne želin nikoga vidit ovdi!" vikao je splitski policajac na novinare koji su sinoć izvještavali nedaleko od Doma za starije i nemoćne u splitskoj Vukovarskoj ulici.

Vezani članci Ministar zdravstva Vili Beroš Vilijev potpis za zdravlje nacije: Vlada ovlastila ministra Beroša za kupnju Pfizerovog cjepiva Policija tuče mladića u Grčkoj Pojavila se snimka policije koja pred zgroženim prolaznicima nemilosrdno mlati mladića, izbili sukobi

Počeo je vikati na njih čim je izašao iz automobila, ne mareći što upravo u tom trenutku kolegica s HRT-a uživo razgovara s ravnateljem Doma. Ravnatelju je potom rekao da uđe u Dom, a novinare potjerao nakon kraće, vrlo nepristojne rasprave s njima.

Događaj su zabilježile kolege s portala Dalmacija danas

Zbog njegova ponašanja reagirala je jutros i PU splitsko-dalmatinska, koja se ispričala "svim predstavnicima medija i građanima koji su se sinoć tamo nalazili i svjedočili događaju".

Iz splitske policije kažu da su policajci angažirani kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, kako bi se spriječilo širenje zarazne bolesti i kako bi se osobe iz Doma mogle neometano evakuirati. 

"Jedan policijski službenik tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio se bespotrebno povišenim tonom, pokazujući nažalost vlastiti nedostatak taktičnost i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju. Radilo se o njegovoj osobnoj pogrešnoj procjeni o tome na koji način i u kojem trenutku izdati upozorenje te izvršiti naloženu zadaću.

Budući da nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe, želimo se ispričati novinarskoj ekipi Hrvatske televizije i novinarki Ivani Šilović. Smatramo da je policijski službenik naprijed opisanim ponašanjem narušio ugled policijske službe, zbog čega ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se takvo ponašanje ne bi ponovilo", stoji u priopćenju splitske policije.