Obavijesti Video Pretražite Navigacija
narušio ugled službe

"Alo, gospodo! Ne želin nikoga vidit ovdi": Splitska policija ispričala se zbog bahatog policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija ispričala se zbog ponašanja njihova policajca koji je bahato i bezobrazno potjerao novinare koji su u ponedjeljak navečer izvještavali u blizini splitskog Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici, u kojem je 10 osoba pozitivno na koronavirus.

"Alo, gospodo! Ja van izdajen zapovjed, gospodo, ne želin nikoga vidit ovdi!" vikao je splitski policajac na novinare koji su sinoć izvještavali nedaleko od Doma za starije i nemoćne u splitskoj Vukovarskoj ulici.

Pročitajte i ovo Tomislav Novinščak Zoran prikaz zašto se zaraza toliko širi Dok je zaraženi mladić partijao u prepunom zagrebačkom klubu, bolnice su se punile: Put od ovakvih suludih poteza do bolničkih kreveta nije tako dalek Željka Karin, ravnateljica NZJZ SDŽ Nitko ih ni ne sprječava Mjere za Torcidu ne vrijede? Mimohod za Vukovar nisu prijavili, nisu se baš nosile ni maske, a svi nadležni peru ruke

Počeo je vikati na njih čim je izašao iz automobila, ne mareći što upravo u tom trenutku kolegica s HRT-a uživo razgovara s ravnateljem Doma. Ravnatelju je potom rekao da uđe u Dom, a novinare potjerao nakon kraće, vrlo nepristojne rasprave s njima.

Događaj su zabilježile kolege s portala Dalmacija danas

Zbog njegova ponašanja reagirala je jutros i PU splitsko-dalmatinska, koja se ispričala "svim predstavnicima medija i građanima koji su se sinoć tamo nalazili i svjedočili događaju".

Iz splitske policije kažu da su policajci angažirani kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, kako bi se spriječilo širenje zarazne bolesti i kako bi se osobe iz Doma mogle neometano evakuirati. 

"Jedan policijski službenik tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio se bespotrebno povišenim tonom, pokazujući nažalost vlastiti nedostatak taktičnost i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju. Radilo se o njegovoj osobnoj pogrešnoj procjeni o tome na koji način i u kojem trenutku izdati upozorenje te izvršiti naloženu zadaću.

Budući da nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe, želimo se ispričati novinarskoj ekipi Hrvatske televizije i novinarki Ivani Šilović. Smatramo da je policijski službenik naprijed opisanim ponašanjem narušio ugled policijske službe, zbog čega ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se takvo ponašanje ne bi ponovilo", stoji u priopćenju splitske policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene