Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bolji život umirovljenika

IDS i ISU potpisali sporazum o suradnji na EU izborima: ''Briga za starije oduvijek naš prioritet''

Valter Flego, IDS (FOTO: Dnevnik.hr)
Valter Flego, IDS (FOTO: Dnevnik.hr)
Istarski demokratski sabor (IDS) i Istarska stranka umirovljenika (ISU) potpisali su u četvrtak sporazum o podršci i suradnji na izborima za Europski parlament i tako podržati Valtera Flegu, kandidata IDS-a i nositelja liste Amsterdamske koalicije.

"Odnos prema umirovljenicima jedno je od najvažnijih mjerila razvoja zajednice, grada, čitave zemlje, a IDS iznimno cijeni, poštuje, sluša i uvažava istarske umirovljenike. Briga za naše starije i nemoćne oduvijek je bila jedan od prioriteta naše stranke", rekao je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Pročitajte i ovo Predsjednik HSS-a Krešo Beljak (Foto: Dnenvik.hr) čekaju rezultate iz DIP-a Mirando Mrsić iz stožera Amsterdamske koalicije o izlaznim anketama: "Jesmo li mogli bolje? Jesmo" Slika nije dostupna ''Naša lista je najbolja'' Amsterdamska koalicija: Tko ne iziđe na izbore u nedjelju, podupire HDZ-ovu politiku

Ustvrdivši kako su u Istri vidljivi konkretni rezultati kojima se podiže kvaliteta života umirovljenika, a postoje i planovi dogradnje i izgradnje novih domova za starije i nemoćne koji će se realizirati i uz pomoć EU fondova, Miletić je istaknuo kako je do sada uloženo u Dom za starije osobe Alfredo Štiglić u Puli, u zgradu Depandanse Doma, Gerontološki centar Vila Trapp, Dom za starije osobe Domenico Pergolis u Rovinju, te u Domovima za starije osobe u Raši i Novigradu.

Izrazivši zadovoljstvo potporom ISU-a Valter Flego je najavio da će kao i do sada, ali na višoj razini, onoj europskoj, ustrajno raditi na realizaciji programa i projekata koji će istarskim umirovljenicima omogućiti bolji i kvalitetniji život.

"Udio starijih u Istarskoj županiji iznosi oko 18 posto, uz trend povećanja. Uloga države u skrbi za taj dio stanovništva uglavnom slabi, mirovinski sustav je u krizi, usluge za ovisne starije osobe se ne razvijaju, dok se teret financiranja usluga uglavnom prebacuje na lokalne i regionalne zajednice", ustvrdio je Flego.

Istarska županija sustavno provodi niz programa i projekata, kao što su program "Pomoć u kući", volontiranje putem Sindikata umirovljenika, dnevni boravak za umirovljenike, županijski Savjet za umirovljenike, gerontološki centar u Puli i brojne čitaonice za umirovljenike diljem Istre.

"Uvažavanje i razumijevanje starijih osoba temelj je svakog razvijenog društva. Stoga je naša zajednička dužnost voditi skrb o njima te im osigurati odgovarajuću brigu, kako bi se osjećali dostojanstveno, sigurno i zaštićeno", naglasio je Flego. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene