Sud bi uskoro trebao odlučivati o uvjetnom puštanju na slobodu osuđenog ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, koji je iz Remetinca na daljnje izdržavanje zatvorske kazne upućen u Lepoglavu.

Galerija


Kako doznajemo, Centar za dijagnostiku pri remetinečkom zatvoru podnio je po službenoj dužnosti prijedlog o uvjetnom puštanju na slobodu nadležnom Županijskom sudu.

Vezani članci Dragan Vasiljković na suđenju za ratni zločin (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Kapetan Dragan ostaje u zatvoru: ''Lepoglavu uspoređuje s nacističkim logorom i stvara lažni dojam žrtve hrvatskog pravosuđa'' Dragan Vasiljković na sudu, arhiva (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Kapetan Dragan opet želi na slobodu: Sud u Varaždinu odlučio o žalbi, odluka će biti poznata nakon što bude uručena Vasiljkoviću

Takav se prijedlog šalje mjesec dana prije izdržane tri četvrtine kazne na koju je zatvorenik osuđen.

Podsjetimo, Vrhovni sud je osudio Vasiljkovića na jedinstvenu kaznu zatvora od 13 i pol godina, a uračunato mu je i vrijeme koje je proveo u zatvoru.

"To ćemo vidjeti, o tome će odlučivati sud, tako da, nije da to komentiram jer u tome nas nema", kazao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr