Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupila skupocjeni auto

AUTIĆI ZA ŽUPANICU: 'Ovo je prebahato i preskupo, imamo mi i većih problema'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog novog automobila županice Sisačko-moslavačke županije, današnjem se prosvjedu odazvalo stotinjak nezadovoljnih građana.

Stotinjak stanovnika Sisačko-moslavačke županije stiglo je na  prosvjed protiv sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel koja je nedavno kupila novi automobil vrijedan 430.000 kuna, a kojim je zamijenila svoj stari automobil, Audi 6 iz 2008. godine.

Pročitajte i ovo Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda Njemačka policija Ususred prosvjeda Policija upozorava na moguće nerede ljevičarskih skupina: "Energično ćemo reagirati na antisemitizam"

Pre ulazom u zgradu Županije ostavili su na desetke autića baš kao što su i obećali prilikom organiziranja ovog prosvjeda. Ljutiti Siščani okupili su se oko Facebook eventa 'Autić za županicu' kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo. 'Uzmite svome djetetu auto i odnesite ga sisačko-moslavačkoj županici. Ona ih tako voli', stoji u opisu grupe.

Svi prosvjednici slažu se u jednom - ovakav potez županice bio je prebahat i preskup, a u Županiji postoje i puno veći problemi na koje bi se trebao trošiti taj novac.

>> Ljutiti Siščani organiziraju prosvjed: 'Uzmite auto svom djetetu i nosite ga županci! Ona ih tako voli!'

'Županica je kupila Audi A6 sa sedam brzina, ful opremom i svim ostalim. Ona svoj posao može obavljati i s puno jeftinijim autom. Iskreno, to nas je revoltiralo', kaže Darko Bjelica, jedan od inicijatora prosvjeda dogovorenog putem Facebook grupe 'Autić za županicu'.

'Mi smo legalisti, mi smo građani, normalni ljudi, ne bavimo se politikom. Normalno da ne želimo praviti ni nered ni smeće. Sve te autiće, ako ih gospođa županica ne preuzme, ćemo zbrinuti i dati nekom dječjem vrtiću ili potrebitima', ističe Bjelica.

Ipak, županica Lovrić Merzel u nabavi novog automobila ne vidi ništa sporno. Kazala je kako je ona novac uštedjela te da se protiv nje vodi politička hajka od strane oporbe. 'Istrage su uvijek pokazale da nema ničega. Ja ne živim raskošno. Ja Audija nisam željna jer sam ja Audije vozila i prije nego sam bila u politici', rekla je Lovrić Merzel ovaj tjedan za magazin Provjereno Nove TV.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene