Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od početka ovogodišnje Protupožarne sezone koja je započela 23. lipnja, do 7. kolovoza 2015. zračne snage baze iz Zemunika bile su angažirane na 108 požarišta.


'Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane danas, 8. kolovoza 2015. bile su angažirane u gašenju pet požara s ukupno devet protupožarnih aviona', izvijestio je MORH. 

Vezani članci Državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop Ministri obrane članica Američko-jadranske povelje: "Pandemija pokazala koliko je važno ulagati u sposobnosti oružanih snaga" Požar u industrijskoj zoni Kukuljanovo - 1 Gori otpad u industrijskoj zoni Kukuljanovo, gust dim i smrad plastike osjete se sve do Rijeke

Na požarištu Konavle u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bio angažiran je jedan Canadair CL-415. Od ostalih požara svi su se razvili na području Šibensko-kninske županije, a jedino je još aktivan požar u Perkoviću, u čijem gašenju sudjeluju dva Canadaira, dok su požari na lokacijama Kaštela-Trolokve, Raslina i Vukšić ugašeni uz djelovanje ukupno pet protupožarnih aviona.

Stradali prvi novac mogu očekivati naranije za godinu dana

Od početka ovogodišnje Protupožarne sezone koja je započela 23. lipnja, do 7. kolovoza 2015. zračne snage baze iz Zemunika bile su angažirane na 108 požarišta (27 u Šibensko-kninskoj, po 24 u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj, 22 u Zadarskoj, i 11 u Istarskoj županiji).

U 46 dana ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su do 7. kolovoza 2015. sveukupno provele 1005 sati u akcijama gašenju požara, odnosno punih 41 dan u zraku, pri čemu su izbacili oko 33 350 tona vode. Također, helikopterske posade prevezle su i 285 zemaljskih vatrogasaca do požarišta te oko 14 tona vatrogasne opreme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook