Prije točno godinu dana Zoran Milanović postao je predsjednik Republike Hrvatske. O svojoj prvoj godini mandata govorit će večeras u Dnevniku Nove TV.


Po čemu ćemo pamtiti prvu godinu mandata, što misli o cijepljenju, koga će predložiti za predsjednika Vrhovnog suda, kakav je njegov odnos s premijerom, zašto se svađa sa ženskim udrugama, ali i što je obilježilo njegovu prvu godinu na Pantovčaku, Zoran Milanović otkrit će Mislavu Bagi.

Vezani članci Zoran Milanović, predsjednik RH Milanović i predsjednici zemalja EU građanima Europe: "Možda se unija ponekad čini nespremnom, ali svakome od nas bilo bi puno teže da smo sami" Zgrada HRT-a Sindikat i HND oštro osudili Milanovićev napad na novinare HRT-a: "Nismo Yutel, obratite se Kazimiru Bačiću"

Razgovor s predsjednikom ne propustite gledati večeras u 19:15 u Dnevniku Nove TV.

A Milanovićeve poteze, ali i propuste ocijenili su saborski zastupnici. Obračuni su, kažu, nešto što je dominiralo u protekloj godini. Predsjedniku su poručili na što da više usmjeri svoju energiju. Na godinu mandata predsjednika Milanovića osvrnuli su se i ministri iz Vlade.

''U dijelu javnih polemika daje svoj jedan drugačiji pogled na stvari kojima popunjava sliku ponekad zbog stila i cinizma se fokus skrene na druge stvari'', kaže SDP-ov Arsen Bauk.

''Iako me zabavlja ta polemika, ja bih bio sretniji da se bavi problemima koji muče hrvatske građane'', smatra mostovac Nikola Grmoja.

Anka Mrak Taritaš, predsjednica Glasa, kaže da ''on izražava svoje stavove, koji poneki put izazivaju i raspravu''. ''Ali mislim da je dobro da se o nekim stvarima raspravlja. Nikad nije dobro pretjerati, a njegov karakter je takav da nekad i pretjera'', dodala je.

HDZ-ov ministar financija Zdravko Marić kaže pak da ne bi komentirao predsjednikov rad.