Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u Sisku je položio cvijeće i zapalio svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac.


Sudjelovao je i na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja 57. samostalnog bataljuna Marijan Celjak u prostoru bivše vojarne Barutana. Predsjednik se obratio okupljenima.

Vezani članci Kršenje mjera u Oklaju - 2 Bez koronamjera na dočeku Milanovića: "Pa zdrav narod. Mislim, zdrav u glavi" Zoran Milanović Milanović potpisao prijedlog za izbor predsjednice Vrhovnog suda: ''Ona je prva liga"

Milanović se u prigodnom govoru između ostalog osvrnuo i na početak Domovinskog rata te napad na Banske dvore.

"Ljudi s kojima smo živjeli u istoj državi bombardirali su Banske dvore 7. listopada 1991. godine, gdje su bila tri hrvatska državnika - Franjo Tuđman, Ante Marković i Stjepan Mesić.

To su stvari preko kojih se prelazi ovako... Treba ih ponoviti. To se također nikada nije dogodilo u Europi od 1945. godine do danas. Nikada i nigdje. Samo u Hrvatskoj. Samo u Zagrebu. Pokušaj ubojstva, egzekucije državnog poglavara", rekao je Milanović te dodao da unatoč tome nastojimo živjeti normalno i ne biti pakosni i osvetoljubivi niti se "nužno držati one 'oprostit ćemo, pusti to'".

"Nećemo zaboraviti zato jer nismo budale", kazao je.