Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U BIVŠOJ VOJARNI

Milanović: "To što se događalo u Zagrebu 1991. nije se dogodilo u Europi od 1945. Nećemo zaboraviti jer nismo budale"

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u Sisku je položio cvijeće i zapalio svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac.

Sudjelovao je i na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja 57. samostalnog bataljuna Marijan Celjak u prostoru bivše vojarne Barutana. Predsjednik se obratio okupljenima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

Milanović se u prigodnom govoru između ostalog osvrnuo i na početak Domovinskog rata te napad na Banske dvore.

"Ljudi s kojima smo živjeli u istoj državi bombardirali su Banske dvore 7. listopada 1991. godine, gdje su bila tri hrvatska državnika - Franjo Tuđman, Ante Marković i Stjepan Mesić.

To su stvari preko kojih se prelazi ovako... Treba ih ponoviti. To se također nikada nije dogodilo u Europi od 1945. godine do danas. Nikada i nigdje. Samo u Hrvatskoj. Samo u Zagrebu. Pokušaj ubojstva, egzekucije državnog poglavara", rekao je Milanović te dodao da unatoč tome nastojimo živjeti normalno i ne biti pakosni i osvetoljubivi niti se "nužno držati one 'oprostit ćemo, pusti to'".

"Nećemo zaboraviti zato jer nismo budale", kazao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene