Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak tenzija

Milanović rafalno: "Ne utječe Plenković na nju i postupke DORH-a, ma kakvi, samo potiče Zlatu da hrabro konzumira svoju 'neovisnost'"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije trebalo dugo čekati odgovor predsjednika Zorana Milanovića nakon što je premijer Andrej Plenković razgovarao s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj-Šipek.

Predsjednik Zoran Milanović ocijenio je kao protuustavni potez premijera Andreja Plenkovića koji je razgovarao s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj-Šipek nakon što je Milanović DORH dan ranije upitao što radi oko pogodovanja ministra obrane Marija Banožića.

Milanović se danas popodne oglasio i na svom Facebook profilu, a objavu prenosimo u cijelosti.

"Plenković se danas, opet, nemušto i jadno trudio objasniti zašto je jučer telefonom zvao 'neovisnu' glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek. Kaže, zvao je da je upita zašto ona, takva 'neovisna', trpi pritiske i zašto ne reagira na moje tvrdnje?

Jer, za njega je pritisak kada ja upozorim da mu u Vladi sjedi dokazani kriminalac i pozovem da se istraže njegove nekretninske muljaže. Nije prošlo ni 24 sata, kad evo javila se 'neovisna' državna odvjetnica Zlata i izdala priopćenje o svojoj 'neovisnosti'.

Ne utječe Plenković na nju i postupke DORH-a, ma kakvi, samo potiče Zlatu da hrabro konzumira svoju 'neovisnost'. I da šuti i da ne radi svoj posao. Po okušanoj metodi, kao što Hrvate u BiH hrani političkim apaurinima kako bi im sedirao političku svijest, tako i glavnu državnu odvjetnicu Plenković sedira povremenim telefonskim pozivima.

Uspješno, na žalost. Pa zato opet javno pitam - kada će DORH istražiti dokazane kriminalne nekretninske poslove Marija Banožića, zaštitnika pljačkaša državne imovine?", zaključio je Milanović u objavi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OSTAVIO JOŠ JEDNU MOGUĆNOST Zekanović napustio dvoranu kad je počeo govor predsjednika Republike: ''Ili ćemo Plenković i ja u zatvor ili će Milanović u ludnicu''

Podsjetimo, Plenković je ranije danas, upitan zašto je zvao telefonski glavnu državnu odvjetnicu, a ima drugih alata da upozori da je riječ o pritisku na DORH.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović PORUKA IZ SLAVONSKOG BRODA Milanović: ''Erdogan isto radi za Putina kao ja; Jandroković će Plenkoviću zabiti vile u leđa prvom prilikom''

''Ako imate situaciju da netko mjesec dana huška na ljude i DORH na to ne reagira, a na moju blažu reakciju reagira odmah... u kojoj ste državi čuli da predsjednik tjera na uhićenje nekih ljudi - to je poanta, kako drugačije?'', pitao se premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene