Ministarstvo zdravstva otkrilo je daljnje korake koje će poduzeti u slučaju Mirele Čavajde.


Prema nalazu inspekcije Ministarstva zdravstva u slučaju Čavajda, u bolnici Sveti Duh i KBC-u Sestre Milosrdnice utvrđeni su proceduralni propusti.

Iz Ministarstva poručuju kako će zdravstvena inspekcija, u okviru svojih ovlasti, poduzeti daljnje mjere.

Ministarstvu zdravstva poslan je upit kakve mjere i hoće li biti sankcija zbog propusta. Evo što su odgovorili Dnevniku Nove TV: 

"Daljnji konkretni koraci zdravstvene inspekcije uključuju podnošenje optužnog prijedloga prekršajnom sudu, a o prekršajnoj odgovornosti odlučuje nadležni prekršajni sud. Moguće prekršajne mjere uključuju novčane kazne čija visina je propisana zakonom po kojem se i pokrenula procedura.

U segmentu pružanja zdravstvene skrbi, utvrđeno je da je pacijentici pružena sva raspoloživa zdravstvena usluga u okvirima struke i zakonskih odredbi u Republici Hrvatskoj. 

Radi utvrđivanja cjelokupne slike ovog složenog slučaja, zdravstvena inspekcija će izvršiti nadzor i u privatnoj zdravstvenoj ustanovi gdje je vođena trudnoća pacijentice te ćemo o utvrđenim činjenicama naknadno izvijestiti javnost", priopćili su iz Ministarstva zdravstva. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju