Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svađa zbog Izbornog zakona

Milanović odgovorio na Plenkovićeve prozivke: "Tintu neka zadrži. Trebat će mu kad bude potpisivao smjene muljatora oko sebe"

Predsjednik Zoran Milanović odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću koji ga je prozvao zbog potpisivanja Zakona o izbornim jedinicama.

Predsjednik Zoran Milanović odgovorio je premijeru Andrej Plenković koji ga je optužio da je je lijen jer, tvrdi, nije poštovao volju Hrvatskog sabora koji je donio zakon o izbornim jedinicama u propisanoj proceduri pa on nije mogao 1. listopada stupiti na snagu.

"Plenković ne prestaje piliti već nekoliko dana i sad se toga uhvatio kao luda Mara i ne prestaje. Što se tiče one tinte koju je spomenuo, neka ju sačuva jer će mu trebati kad bude potpisivao smjene muljatora oko sebe", rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Požar u tvornici Drava International - 12 Nakon stravičnog požara U školama u Osijeku otkazana nastava: Objavljena nova analiza kvalitete zraka, nadležni upozoravaju na važne preporuke

"Moj put i mojih 20 godina u politici su grčki ep kada se usporede s njegovim. On je kao nešto 'delao'", istaknuo je.

"On je 2000. vodio kampanju Mate Granića i znamo kako je to završilo pa je išao u Bruxelles kao nešto raditi. Do 2010. je bio u Bruxellesu i onda ulazi u HDZ i Sabor i opet ne radi ništa. Opet je uspio zbrisati u Europski parlament gdje isto ništa nije radio", nastaio je Milanović.

"Onda mu se migom posrećilo da postane predsjednik HDZ-a i to je onda jedan kreativan čovjek? On je obični institucionalni parazit", ustvrdio je predsjednik.

Pročitajte i ovo Napad u Izraelu - 1 Žestoke borbe VIDEO/FOTO Razbuktavanje sukoba na Bliskom istoku koristi Rusiji: "Terorizam i rat ne donose rješenja, nego samo smrt i patnju"

Milanović je upitan i o zaposlenju njegova sina Ante Jakova Milanović u tvrtki UFF, čiji je vlasnik Stipe Latkovića donator u njegovoj kampanji.

"Uplatio mi je 60.000 kuna, a SDP mi je uplatio osam puta manje nego HDZ za Kolindu Grabar-Kitarović. Što se tiče Latkovića, ima nekoliko proizvodnbih pogona, u jednom od njih radi moj sin. Moj sin je završio fakultet u Nizozemskoj, ali je rekao je da tamo ne želi živjeti i vratio se u Hrvatsku. Ja sam mu rekao da će zbog toga imati problema", ispričao je Milanović.

Policija oko ilegalnih migranata postupa optimalno, radi se o nacionalnoj sigurnosti

Vezano za zahtjeve saborske desnice koja traži vojsku na granici zbog ilegalnih migracija, MIlanović kaže kako ekipi iz Domovinskog pokreta predlaže da možda ipak nađu neku drugu temu jer ova nije produktivna i odnosi se na nacionalnu sigurnost, sigurnost osoba i imovine.

Tu policija radi optimalno što može, sve više od toga je žica na granici, kazao je i dodao da to pitanje ni jedna vlada ne može riješiti.

Pročitajte i ovo Donald Trump Nova runda napada Trump: "Imam puno bolje tijelo od Bidena. Nisam sasvim siguran želim li ga eksponirati dok sija sunce"

"Ovo sad su sumnjivi tipovi koji prelaze granicu i policiji dati maksimalne ovlasti da to suzbije. Ona to radi do granice mogućeg, preko toga ne može jer bi se počelo pucati. Granica je granica, tu prestaje i počinje nacija", riječi su predsjednika.

Stava je da nema Europe bez granice. "Granica ima, nema privremenih graničnih kontrola s mogućnošću da ih se uvijek ponovno uvede u prvom trenutku nesigurnosti, a nacionalna sigurnost je sve. To rade Slovenci, Austrijanci, počet će Mađari pa Slovaci. Dokle god se BiH ne dovede u vrstu administrativnog reda i funkcionalnosti to će bit ovako", rekao je Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene