Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Stigla reakcija

Predsjednikov sin ponovno u fokusu javnosti, Milanović u svom stilu: "Krademo, mi vam volimo maznuti"

Aktualno Galerija Milanovićev sin dobitnik stipendije Grada Zagreba - 1 Milanovićev sin dobitnik stipendije Grada Zagreba - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović, predsjednik RH Zoran Milanović, predsjednik RH Foto: DNEVNIK.hr Milanovićev sin dobitnik stipendije Grada Zagreba - 2 Milanovićev sin dobitnik stipendije Grada Zagreba - 2 Foto: DNEVNIK.hr Milanovićev sin dobitnik stipendije Grada Zagreba - 3 Milanovićev sin dobitnik stipendije Grada Zagreba - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Milanovićev sin dobitnik stipendije Grada Zagreba - 4 Galerija 1/5 >>
Sin predsjednika Republike Zorana Milanovića ponovo je u fokusu javnosti. Marko Milanović, maturant zagrebačke Klasične gimnazije, jedan je od 180 stipendista Grada Zagreba.

Marko Milanović, sin predsjednika Zorana Milanovića, jedan je od 180 stipendista Grada Zagreba koji će zbog izvrsnosti mjesečno primati 2700 kuna, odnosno 358 eura. Uvjet za njezino dobivanje bio je odličan uspjeh u školi, ali i dobri izvanškolski rezultati u području znanosti, umjetnosti ili sporta.

Milanovićev sin bavi se hrvanjem, a njegovi školski uspjesi bili su tema i lani kada je, podsjećamo, Sanja Musić Milanović pisala školi nezadovoljna zbog dviju zaključenih ocjena.

"Krademo, mi vam volimo maznuti, nadamo se da nas nitko neće pitati", ironično je odgovorio predsjednik na pitanje o toj temi.

"Marko je punoljetna osoba, vrhunski sportaš i prima nekoliko stipendija. To će sad izazvati još veći jal i mržnju, ali to je ostvario doslovno krvavim rezultatima", dodao je.

Pročitajte i ovo Provjereno: Kolinda Grabar-Kitarović - 6 Javni prostor po mjeri muškaraca Sprema se za povratak u politiku? "Da se ona ponaša kao Milanović, vjerojatno bi visjela na prvoj banderi"

Predsjednik je također rekao da bi na listi stipendista bio i da je na kraju školske godine imao dvije zaključene četvorke.

"Neću reći da pustite mog sina na miru. Nemam nikakav problem da mi se maltretira familija, na to smo pristali", rekao je Milanović.

Grad Zagreb o dodjeli stipendije

O dodjeli stipendije Marku Milanoviću očitovali su se i predstavnici gradskih vlasti.

"Za stipendije za izvrsnost Grada Zagreba mogu se kandidirati redoviti učenici trećeg ili višeg razreda srednje škole koji su završili prethodne razrede srednje škole s odličnim te imaju i izvannastavna i izvanškolska postignuća, a dobivaju je oni s najvećim brojem bodova", priopćili su iz Službe za informiranje i medije Ureda gradonačelnika.

Navode i da u postupcima provođenja natječaja, Povjerenstvo za dodjelu stipendije temelji bodovanje na kriterijima koje je Odlukom propisala Gradska skupština Grada Zagreba, a pravo na stipendiju Grada Zagreba imaju kandidati koji su ostvarili najveći broj bodova.

Pročitajte i ovo Provjereno: Kolinda Grabar-Kitarović - 6 Javni prostor po mjeri muškaraca Sprema se za povratak u politiku? "Da se ona ponaša kao Milanović, vjerojatno bi visjela na prvoj banderi"

Osim za izvrsnost, Grad Zagreb dodjeljuje i stipendije za učenike i studente na temelju socioekonomskog statusa, za deficitarna zanimanja, za studente s invaliditetom i za studente pripadnike romske nacionalne manjine.

"U ovoj školskoj/akademskoj godini, planira se dodijeliti oko 40 posto više stipendija u odnosu na prošlu školsku/akademsku godinu (rast od 694 stipendija na cca 1000 stipendija), za što je u proračunu Grada Zagreba za 2023. osigurano 5.786.800 eura ili 43.600.644,60 kuna", istaknuli su u Gradu Zagrebu.

Napomenuli su i da je na internetskim stranicama Grada Zagreba ranije javno objavljen Prijedlog rang-liste učenika za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost za školsku godinu 2022./2023.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene