Zoran Milanović, kako doznaje Dnevnik Nove TV, na prijam kod predsjednice za Dan državnosti neće ići.

Galerija


U međuvremenu, slaže financijsku strategiju za kampanju. S druge strane među HDZ-ovcima kada je u pitanju objava ulaska u borbu za drugi mandat aktualne predsjednice različita očekivanja.

Vezani članci Miroslav Škoro neće pjevati u Donjem Miholjcu(Foto: Dnevnik.hr) Što nas sve još čeka: Pjevaju bećarce, najavljuju skakanje padobranom.... "Nije ovo pretkampanja, ovo je žestoka kampanja" Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Već je 10 kandidata najavilo da će u utrku za Pantovčak: Tko će uspjeti prikupiti potpise?

Predsjedničina objava kako će o kandidaturi govoriti tek nakon obljetnice Oluje premijera Plenkovića nije iznenadila.

"Ajd da sad to demistificiramo. Normalno da smo mi u kontaktu i da ključne stvari oko toga radimo u suradnji. To bi bilo neobično da nije tako. Ono što je izrazito važno, ona je na dužnosti. Neka se prvo deklariraju izazivači, a ona kao netko ko je na dužnosti, prvo radi svoj posao, drugo ima taj prerogativ da sama bira kada je pravi trenutak da formalno obznani svoju odluku idem ponovno na izbore", kazao je premijer.

Horvat: "Siguran sam da će ući u kandidaturu kroz nekoliko dana"

No ministar gospodarstva Darko Horvat, za razliku od premijera, ne očekuje da predsjednica oteže s kandidaturom.

"Siguran sam da će se u nekoliko slijedećih nekoliko dana i Kolinda Grabar Kitarović vrlo jasno odrediti i ući u tu kandidaturu", kaže Horvat.

Siguran je i Zoran Milanović, kako doznajemo,da na prijam kod predsjednice na Dan državnosti neće doći. Još će razmisliti gdje će provesti blagdan. Zato sutra na dan antifašizma ide u Brezovicu. Ipak, odlazak u povijesno važnu šumu uvjeravaju iz stožera, nije službeni početak njegove kampanje.

Traju pregovori i o financijama. Osim pojedinačnih donacija, kao i donacija drugih stranaka, najviše bi trebao dati SDP.

Ali milijun i pol kuna koliko mu trenutno nude, može se čuti, nije dovoljno.

"To je pitanje za ljude koji su odgovorni u stranci. Ja vam na to odgovor ne mogu dati", kaže Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Kolakušić s biračima komunicira jedino preko Facebooka

Odgovorni o novcima za sad šute, a Mislav Kolakušić s biračima komunicira jedino putem Facebooka.

To je upalilo na europskim izborima, smatra Željko Riha, ali predsjednički su nešto sasvim drugo.

"Za predsjedničke izbore treba doslovno sve.Trebaju i standardni mediji i digitalni mediji i puno terena i razgovora s građanima. Na kraju dana treba se i iskomunicirati nekakav politički program predsjedničkog kandidata. Kroz sve kanale. Jer sve iznad 18 je biračko tijelo koje glasa“, kaže Riha.

Svatko bira svoju strategiju pa tako i tajming za objavu kandidature.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr