Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MUP u potrazi

U potrazi za dinamičnim poslom: ''Oduvijek sam znala da želim nositi policijsku odoru i brinuti se za sigurnost''

Dea Tepić, Antonio Ban - 5
Dea Tepić, Antonio Ban - 5 PU istarska
Aktualno Galerija Dea Tepić, Antonio Ban - 7 Dea Tepić, Antonio Ban - 7 Foto: PU istarska Dea Tepić, Antonio Ban - 6 Dea Tepić, Antonio Ban - 6 Foto: PU istarska Dea Tepić, Antonio Ban - 5 Dea Tepić, Antonio Ban - 5 Foto: PU istarska Dea Tepić, Antonio Ban - 4 Dea Tepić, Antonio Ban - 4 Foto: PU istarska +1 Dea Tepić, Antonio Ban - 3 Galerija 1/6 >>
Neki odmalena sanjaju kako će jednog dana kad odrastu biti policajci, a svoje iskustvo podijelili su mladi vježbenici u pulskoj Policijskoj postaji Dea Tepić i Antonio Ban.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, a istarska policija objavila je razgovor s dvoje kolega koji su odmalena znali da će jednog dana nositi plavu odoru i brinuti se o sigurnosti.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…"

Dea Tepić odrasla je u Puli u policijskoj obitelji i odmalena je bila okružena policijskom odorom: ''Budući da mi je djed bio u policiji, a otac mi je još uvijek policijski službenik, nekako mi je bilo prirodno krenuti njihovim stopama. Kao srednjoškolka počela sam raditi u prometnoj jedinici mladeži i to mi je bio i prvi posao. Svidio mi se i samo mi je potvrdio ono što sam oduvijek znala, a to je da želim nositi policijsku odoru i brinuti se za sigurnost.''

Ni Antonio Ban iz Bijažića nije previše dvojio čime se želi baviti u životu, a privukli su ga i zanimljivost i humanost policijskog posla. ''Jednostavno, to je bila želja odmalena. Tata mi radi u vojsci i također se brine o sigurnosti, tako da me privukla sličnost posla. Oduvijek sam znao da jednog dana želim postati policajac", kaže.

Školovanje na Policijskoj akademiji ''Prvi hrvatski redarstvenik'' oboje su završili prošle godine. Na akademiji su proveli devet mjeseci, a dva mjeseca obavljali su praksu u policijskim postajama. Tijekom školovanja imali su osiguran smještaj, prehranu, sportsku opremu, udžbenike i školski pribor, a dobivali su i mjesečnu stipendiju. 

  Pročitajte i ovo Ilustracija Malezijska policija na nogama Prolaznik pronašao putnu torbu na autobusnoj stanici, kada ju je otvorio, uslijedio je šok

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Sicilije FOTO/VIDEO U moru pronađena jedna od najvećih količina kokaina: Droga plutala uz obalu

Osim što su naučili zakonske propise koje sada primjenjuju u radu, imali su nastavu i iz psihologije, kriminalistike, zaštite ljudskih prava i drugih stručnih predmeta. Svladali su i borilačke vještine, zahvate privođenja i gađanje iz službenog oružja.

''Svakome tko želi dinamičan i zanimljiv posao preporučio bih da se upiše na Policijsku akademiju'', poručio je Antonio, koji kasnije želi upisati kriminalistiku.

I Dea i Antonio pri kraju su svog vježbeničkog staža te ih od dobivanja policijske značke dijeli još samo državni stručni ispit. Tada će postati policijski službenici u punom smislu riječi, a postoji i mogućnost daljnjeg školovanja na Visokoj policijskoj školi. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Malezijska policija na nogama Prolaznik pronašao putnu torbu na autobusnoj stanici, kada ju je otvorio, uslijedio je šok

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Sicilije FOTO/VIDEO U moru pronađena jedna od najvećih količina kokaina: Droga plutala uz obalu

Natječaj za Program obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka otvoren je do 15. kolovoza, a svi zainteresirani informacije o upisu mogu pronaći na internetskim stranicama MUP-a, Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'' i policijskih uprava, ali i u svakoj policijskoj postaji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene