Vijest o monstruoznom ubojstvu i pronalasku tijela nestale Jasmine Dominić u zamrzivaču nakon 18 godina, u kući njezine sestre, šokirala je osim Hrvatske i svijet. Od Amerike do Australije, brojni ugledni svjetski mediji i agencije prenijeli su tu vijest.

Galerija


Slučaj pronalaska tijela Jasmine Dominić u zamrzivaču obiteljske kuće, koja je posljednji put viđena 2000. godine, a čiji je nestanak prijavljen tek 2005. godine, od subote ne silazi s naslovnica hrvatskih medija, a odjeknula je i izvan Hrvatske.

Vezani članci Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Što je Smiljana ispričala policiji prije uhićenja: "Ubila sam je! Zatukla! Ona je imala sve, a ja ništa" Kuća u kojoj je u zamrzivaču pronađen ženski leš (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) Obdukcija nedvojbeno pokazala: Jasmina Dominić umrla je nasilnom smrću. "Nikad tako nešto nisam vidio..."

Ugledni svjetski mediji prenose vijest o monstruoznom zločinu i pronalasku nestale osobe nakon 18 godina.

Američka novinska agencija Associated Press prenijela je vijest o zločinu koji je sablaznuo Hrvatsku, a vijest je završila i na naslovnici portala Fox News.

Britanski mediji pokazali su najveći interes za tu vijest pa su je prenijeli poznati tabloidi Daily Mail, Daily Mirror te ozbiljniji Independent. Većina svjetskih medija objavila je i fotografiju Jasmine Dominić preuzetu s MUP-ovih stranica.

Vijest je doprla i do dalekih Australije i Novog Zelanda, čiji su mediji također prenijeli šokantno rješenje slučaja nestale osobe iz Hrvatske. Novozelandski portal Stuff piše kako je hrvatska policija pronašla tijelo odavno nestale žene, a australski 9News prenosi i riječi glasnogovornika PU međimurske Nenada Riseka da je obitelj godinama policiju uvjeravala da se ona javljala obitelji.