Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad u bankrotu

Zlatar: Zaposleni u Gradskoj upravi nakon 8 mjeseci dobili plaću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposleni u Gradskoj upravi u Zlataru te u svim gradskim ustanovama danas su nakon osam mjeseci primili plaće od kojih je zadnja ona za studeni.

Zlataru je više mjeseci blokiran račun zbog milijunskih dugova dobavljačima i bankama. Plaće su se mogle isplatiti jer je Vlada Republike Hrvatske iz interventnih sredstava gradu odobrila 1,5 milijuna kuna. Zbog dugova u gradskoj blagajni bivšega gradonačelnika Marijana Đureka (HNS), gradonačelnik Miroslav Kopjar (HDZ) zamolio je prije mjesec dana premijerku Jadranku Kosor za pomoć pa je vlada početkom prosinca Zlataru odlučila pomoći s 1,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Novac podaci DSZ-a Imate li taj iznos? Objavljena prosječna hrvatska plaća Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza!

A zbog osnovane sumnje da je zlorabio položaj i ovlasti kako bi pogodovao izvođačima komunalnih radova, prošli su tjedan u koordiniranoj akciji USKOK-a i policije 'Carevo ruho' uhićeni bivši zlatarski gradonačelnik Đurek, ravnatelj krapinsko-zagorske Županijske uprave za ceste Vlado Kavač, direktor Konstruktora iz Zlatara Zoran Zeba te poduzetnici Mato Crnac i Marica Duktaj, kojima je i određen jednomjesečni pritvor. Troje obrtnika i poduzetnika, također uhićenih u akciji, pušteni su da se brane sa slobode.

Kriminalističkim istraživanjem o nepravilnostima u poslovanju Zlatara utvrđeno je da je taj grad pretrpio štetu od najmanje 20 milijuna kuna. Policija je tada priopćila kako je utvrđeno da je bivši zlatarski gradonačelnik, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi za više trgovačkih društava i obrta, zadužio grad kreditima koje je podizao u poslovnim bankama bez odgovarajuće suglasnosti Gradskog vijeća i Vlade Republike Hrvatske iako je znao da Zlatar nema prihode kojima bi mogao otplaćivati kredite. Zato je došlo do blokade računa grada, prezaduženosti te poremećaja u financiranju tekuće likvidnosti i nemogućnosti podmirivanja javnih potreba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene