Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prve reakcije na najavu novog zaduženja zbog deficita u proračunu, koje je u srijedu najavio ministar financija Zdravko Marić, nije trebalo dugo čekati. Živi zid se oko tog pitanja vrlo brzo oglasio putem svoje Facebook stranice.


10:21 Slijedi isprika Živog zida zbog neprimjerenog izražavanja putem društvene mreže. "Živi zid ne upotrebljava uvredljive riječi i Ivan Sinčić se tako ne izražava. Rečenicu je dodao jedan od administratora Facbeook stranice i rečenica je obrisana. Hvala i isprike s naše strane:)", odgovorio je Živi zid nakon prvotno objavljenog statusa na svojoj Facebook stranici, gdje je u statusu bila sporna rečenica: "U HRVATSKOJ SVAKA BUDALA MOŽE BITI MINISTAR FINANCIJA!"

Vezani članci Mislav Bago - 3 "Morat će bolje objasniti razloge odlaska, valja li se nešto puno opasnije što on zna?" Slika nije dostupna Marić najavljuje drugu godinu zaredom niži od očekivanja proračunski deficit

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u srijedu da će deficit proračuna za 2016. godinu iznositi 7,5 milijardi kuna, no uz dugove iz prethodnih razdoblja penje se na 9,2 milijarde kuna.

'Upravo za taj iznos Hrvatska će se morati zadužiti. Vlada novo zaduživanje planira u travnju, i na inozemnom, ali i na hrvatskom financijskom tržištu', rekao je ministar.

Evo što o najavi novog zaduženja misli Živi zid. Nisu bili nimalo blagi. Njihov naknadno ispravljeni status na Facebooku prenosimo u cijelosti.

"MINISTAR FINANCIJA NAS ZADUŽUJE ZA NOVIH 9 MILIJARDI KUNA!

Najlakše je zadužiti građane i krpati proračunske rupe. Niti jedan ministar ne zna ništa stvoriti, zaraditi ili uštediti. Svi se samo znaju zaduživati u naše ime. To im je najjednostavnije, jer znaju da te dugove neće morati vraćati oni, nego mi svojom imovinom.

Ukidanjem bankarskih naknada za plaćanje i vođenje računa, koje su ništa drugo nego porez na zrak, država bi istog trena došla do milijardi kuna bez ikakvog zaduživanja. Ukidanjem raznih povlastica korumpiranim političarima (nema više službenih automobila, besplatnih stanova, mobitela, naknada za odvojen život, plaće za nerad za vrijeme i nakon prestanka mandata itd)., ukidanjem lažnih braniteljskih mirovina i invalidnina, a imamo sigurno 100 tisuća lažnih branitelja, ako ne i više, ukidanjem naknada raznoraznim nepotrebnim udrugama (čast izuzecima), ukidanjem naknada vjerskim zajednicama koje bi se trebale financirati od dobrovoljnih donacija svojih vjernika i od svoga rada, jer i drugi ljudi rade za svoj novac, država bi mogla uštedjeti preko 10 milijardi kuna.

Legalizacijom konoplje bi produžili turističku sezonu, značajno povećali zaradu od turizma, pomogli ljudima sa teškim oboljenjima i otvorili tisuće novih radnih mjesta. Ovo su samo neke sitnice.

Da je ministru financija i ostalim kriminalcima u Vladi stalo do ove države, onda bi razmišljali o tome kako da nešto stvore i zarade, kako da srežu nepotrebne troškove, a ne bi samo pričali o rasprodaji, privatizaciji i zaduživanju.

Ne treba nama nikakav obavezni vojni rok, jer se oružjem ne možemo boriti protiv kriminalaca u odijelima i kravatama. Samo ulaganjem u obrazovanje i financijsku pismenost građana, možemo spriječiti da se ovakve kreature ikad više pojave na državničkim funkcijama i tako dobiju otvorene ruke za uništavanje naših života i života svih budućih generacija koje dolaze.

Jedino koga se Hrvati moraju bojati su kvazidomoljubni političari u saboru. Nitko nije pokrao i uništio Hrvatsku, poput hrvatskih političara. Njima je svejedno kako se zemlja zove, koju himnu i zastavu ima, dokle god mogu živjeti na račun poreznih obveznika. Krali su u bivšem režimu i nastavili su tako i u ovom, a tako educiraju i buduće naraštaje koji im se pridružuju u njihove kriminalne organizacije", piše u objavi na Facebook profilu Živog zida.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju