Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zimski uvjeti su proglašeni na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru,uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3) na dionici Zdihovo-Delnice.


Na većini kolnika diljem zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Zasnježenih kolnika mjestimice ima i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te Lici.Na srednjem Jadranu puše jaka bura, pa su mogući odroni zemlje i kamenja. Autoceste A1 i A6 Rijeka-Zagreb su otvorene za sva vozila, javlja HAK.

Vozače se upozorava da na put kroz gorske krajeve ne kreću bez zimske opreme!

Vezani članci Kiša u Šibeniku (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Stižu nam topliji dani: Ledena kiša još uvijek stvara probleme, ali temperature će uskoro narasti i na 10 °C Snijeg (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Lika i Gorski kotar okovani snijegom, premijer Plenković danas stiže u Delnice

Zbog bure, na dionici Jadranske magistrale (D8) Bakar-Novi Vinodolski zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bregana. U prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Hvar-Split. Ostali katamarani i trajekti plove redovito.

>>Uskoro stiže sunčanije vrijeme - doznajte kada!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook