Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suverene vladarice

Predrasude ih prate neprestano, ali ih i jačaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predrasude su nešto što žene poduzetnice prati u karijerama, ali im i daju snagu da u svom poslu budu bolje od drugih.

Kroz ruke automehaničarke Irene Petir, prošle su tisuće automobila. Ovim poslom bavi se više od 15 godina, no reći će, nešto se nikada ne mijenja - predrasude, one su uvijek iste.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poduzetnica iz BiH 'Kod obilaska gradilišta često mi dobacuju, ne znajući da sam ja odgovorna za posao koji rade' Slika nije dostupna Posao od kuće Velika je zamka biti sam svoj gazda!

'Žena u poduzetništvu je teško biti, radi muških predrasuda. Pogotovo u zanimanju kojim se ja bavim. Uvijek su isti, žena je za kuhinju, žena je za djecu, žena je za kuhaču, mora biti doma, a ne daj Bože oko auta se petljati', kazala je Irena.

Strpljivost i pedantnost dvije su stvari kojih se Irena ne odriče, ma koliko bila u poslu. Upravo to, kaže, tajna je zadovoljnih klijenata. Gotovo svakog od njih zna imenom.

'Ja se uvijek potrudim i kada je auto gotov, kada imam stranku, automobil, slučaj, ja uvijek objasnim o čemu se radi, što se radilo na autu, koliko se radilo i opsežnost samog posla na automobilu', rekla je Petir.

'Dan mi počinje u šest ujutro, pijem svoju prvu kavu, slažem si u glavi raspored za taj dan i onda ovisno o rasporedu ili najprije škola ili salon. Radni dan mi traje od jutra kako ustanem, do 8, 9 navečer, kako ima posla', kaže Tanja Polonščak, profesorica i poduzetnica.

I tako već nekoliko godina. Svakodnevno Tanja, nakon što školski imenik ostavi u zbornici, stavlja rukavice i posvećuje se svom drugom poslu.

Sve se stigne, sve se može, reći će Tanja, potrebna je samo organizacija. U poduzetničkim vodama lakše pliva od Irene, ovdje je ipak riječ o ženskim poslovima.

'Mislim da svatko od nas ima priliku i dobru perspektivu da zaradi, samo ako se potrudi i svojim radom i trudom uloži dio sebe u to', kazala je Polonščak. Iako su u posao uložile sve, one su majke, domaćice, ali i uspješne poslovne žene, koje suvereno vladaju svijetom biznisa. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene