Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Željko Žužić: 'Hrvoje je povučen i skroman mladić'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost u emisiji Nove TV, '10 do 8' , bio je Željko Žužić, direktor Soliduma te otac Hrvoja Žužića, mladića koji je optužen da je pijan i prebrzo vozeći 1. kolovoza u Velikoj Gorici izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja Ružica Pavić i teško ranjen 22-godišnji Hrvoje Matijašić.

Okovan lancima na rukama i nogama, Hrvoje Žužić je u srijedu iz zatvora doveden na sud. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pušten iz kaznionice Lipovac Hrvoje Žužić na slobodi Slika nije dostupna Svaki se roditelj bori za svoje dijete Otac Žužićeve žrtve: Griješi onaj tko kaže da vrijeme liječi rane

Takav je postupak izazvao zaprepaštenje jer je jedinstven slučaj u Hrvatskoj, da je netko zbog izazivanja prometne nesreće doveden u lancima.

>> HHO: Dovođenje Žužića u lancima nepotrebno i neprimjereno

>> Video: Hrvoje Žužić u lancima doveden na sud

>> Žužić kočio točno 118,8 metara

>> Hrvoje Žužić već prije slupao jedan BMW

Reagirao je i Hrvatski helsinški odbor koji tvrdi kako 'sto postupanje nije viđeno niti kod sprovođenja počinitelja znatno težih kaznenih djela'.

Željko Žužić je u emisiji rekao kako su ovo teški trenuci za obitelj poginule djevojke i ozlijeđenog mladića, ali i za obitelj Žužić, pogotovo nakon što je Hrvoje priveden na sud u okovima.

'Hrvoje to grozno proživljava. Taj teror se nije ni nad kim radio kao nad njim sada', rekao je otac Željko govoreći o tome kako se osjeća njegov sin koji je u pritvoru već 100 dana.

'Niti jedna od 19 prijava nije procesuirana'

U razgovoru s Mirjanom Hrgom, Žužić objašnjava i ostale optužbe vezane uz njegovo ime.

Tako je optužen kako u sudnici nije htio ni pogledati majku Hrvoja Matijašića, no on tvrdi kako tu ženu ne poznaje pa ju, prema tome, nije mogao ni pozdraviti.

Tvrdi kako je obitelji Pavić izrazio sućut telegramom te kako je htio doći na pokop Ružice Pavić, ali mu je poručeno da ne dolazi. Željko tvrdi i kako je obitelji ponudio pomoć u bilo kojem obliku.

Govoreći o svojem sinu rekao je kako je Hrvoje uvijek bio primjeran dečko u školi, odličan učenik te student.

'Previše je povučen i miran dečko', rekao je otac, odgovorivši time na pitanje Mirjane Hrge je li Hrvoje bahat. 

Na pitanje je li znao za 19 prijava protiv Hrvoja, otac odgovara kako zna da niti jedna nije procesuirana, odbacivši pritom mogućnost utjecaja svoje uspruge, sutkinje, na njihovo procesuiranje.

U priloženom videu pogledajte čitavu emisiju '10 do 8'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene