Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pušten iz kaznionice Lipovac

Hrvoje Žužić na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Žužić jutros je izašao na slobodu iz kaznionice Lipovac.

Nakon četiri godine zatvora, Hrvoje Žužić je na slobodi. Pušten je godinu dana prije odsluženja petogodišnje kazne. Po njega su došli roditelji, no susret nije snimljen, jer je uprava zatvora zabranila snimanje u krugu kaznionice Lipovac.

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Omiša Teška nesreća: Dva prijatelja se vozila na motoru, jedan je poginuo, drugom se bore za život Slika nije dostupna Suđenje Žužiću počinje 7. studenog

Žužić je, kako se doznaje od odvjetnika koji ga je branio, Ante Madunića, iz kaznionice izašao nešto prije 9 sati.

>> Otac Žužićeve žrtve: Griješi onaj tko kaže da vrijeme liječi rane

Žužić je udovoljavao zakonskim uvjetima za podnošenje molbe za uvjetni otpust jer je odslužio više od dvije trećine kazne i bio je uzoran zatvorenik. Prije odluke povjerenstva Vrhovni sud mu je dva puta odbio ublažiti kaznu.

Ostatak kazne, do rujna 2012. odslužit će na slobodi, no morat će se redovito javljati sucu izvršenja, a ako prekrši uvjetni otpust, vratit će ga u zatvor. Žužiću se sudilo u Karlovcu, a ne u Velikoj Gorici, gdje je njegova majka sutkinja. Osim zatvorske kazne, kažnjen je i s tri godine zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Tragičnu nesreću skrivio je 1. kolovoza 2007. vozeći svoj BMW s 2,15 promila alkohola brzinom od 111 kilometara na sat. U nesreći je u Opelu Corsi, na koji je naletio, poginula 19-godišnja Ružica Pavić, a teško je ozlijeđen 22-godišnji Hrvoje Matijašić. Žužić je tada imao 23 godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene