Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja borbu zbog jahte

Željko Mitrović: U Hrvatskoj se provodi otimačina srpske imovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Mitrović nastavlja borbu protiv Hrvatske.

Za svjetske novinske agencije izjavio je da se u Hrvatskoj provodi otimačina srpske imovine, a iako je zaplijenjena još u rujnu prošle godine, da se njegova jahta žurno prodaje, kako bi hrvatska vlast stigla taj slučaj završiti prije nego što bude smijenjena na izborima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražila ga policija Sin Željka Mitrovića autom ubio djevojku (17) na cesti i pobjegao Slika nije dostupna 'Radnje su bile redovite i uobičajene' Carinska uprava odgovorila Mitroviću: Carinska služba je postupila zakonito

No, iako je na TV Pinku, televiziji koje je vlasnik, pokrenuo antihrvatsku kampanju Mitrović još vjeruje u pozitivan ishod cijelog slučaja.

'Još uvijek vjerujem hrvatskom pravnom sustavu i mislim da će moj slučaj biti riješen otkazivanjem aukcije kako bi se mogao nastaviti legalni proces koji je u tijeku. Još uvijek je neobjašnjeno zašto je jedan brod, vlasništvo srbijanskog državljanina, na prodaji i zašto je aukcija najavljena na tako brz i nervozan način', izjavio je Mitrović, piše Reuters.

'Možda ima, a možda i nema veze s predizbornom kampanjom. Možda neki žele završiti neke zadatke tijekom mandata', dodao je. 'Neupitno je to da neću stajati sa strane i šutjeti u slučaju krađe srbijanskog vlasništva. Dao sam mnogo dokaza o nezakonitom ponašanju hrvatskih carinika i nadam se da će ih legalne institucije prihvatiti', rekao je Mitrović.

Glasnogovornik srbijanske vlade pak kaže kako ovaj minoran slučaj ne može utjecati na sve bolje odnose dviju država.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene