Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Radnje su bile redovite i uobičajene'

Carinska uprava odgovorila Mitroviću: Carinska služba je postupila zakonito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Carinska uprava reagirala je na navode Željka Mitrovića koji je rad carinski organa nazvao 'nezakonitim i bahatim'.

'Službene radnje koje je carinska služba poduzela u konkretnom predmetu su redovita i uobičajena postupanja carinske službe koja se nadovezuju na provjeru zakonitosti korištenja instituta privremenog uvoza stranih prijevoznih sredstava, pa tako i plovila', priopćila je Carinska uprava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imala detaljan plan Zapalila jahtu svom bivšem poslovnom partneru, ali nije znala ključnu informaciju Ilustracija "Za osobnu upotrebu" Carinicima rekao da nosi osušenu ribu, ali kada su otvorili kovčeg, imali su što vidjeti: U suludoj ideji uhvatio ga jedan četveronožac

'U provedbi mjera carinskog nadzora, carinska služba u vezi s korištenjem stranih jahti na našem carinskom području utvrđuje povrede korištenja instituta privremenog uvoza, koji su, u cijelosti usklađeni sa EU carinskim propisima te se isti, ujedno, temelje na međunarodnoj Konvenciji o privremenom uvozu koja je u širokoj primjeni diljem svijeta', dodaje se u priopćenju.

Carinska uprava : Radilo se na zakonu osnovanom postupanju

'U svezi s navedenim u konkretnom slučaju predmetno plovilo je oduzeto posebnim rješenjem od strane nadležne carinarnice budući dužnik nije platio carinski dug obračunat rješenjem donesenim u upravnom postupku, uslijed nezakonitog korištenja stranog plovila.

Na rješenje o oduzimanju predmetnog plovila, uložena je žalba koja je od strane Ministarstva financija odbijena kao neosnovana. Dakle, temeljem izvršnog rješenja kojim je oduzeto predmetno plovilo isto je izloženo javnoj prodaji sukladno odredbama Carinskog zakona, a kako je to i uobičajeno u redovitom postupanju carinske službe.

Iz svega navedenoga razvidno je da se u konkretnom slučaju radilo na zakonu osnovanom postupanju carinske službe', stoji u priopćenju Carinske uprave.

Podsjetimo, vlasnik TV Pink Željko Mitrović pokrenuo je medijski rat protiv Hrvatske, nakon što mu je hrvatska carina zbog kršenja propisa zaplijenila luksuznu jahtu i stavila je na prodaju. Nakon sudske odluke dubrovačkog suda kojom se zabranila prodaja jahte 'El Bosco V' Mitrović je rekao kako je zadovoljan 'što je uspio dokazati nezakonit i bahat rad carinskih organa'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene