Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primorac i Kerum u Splitu

Željko Kerum nazočio Primorčevom postavljanju kamena temeljca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac danas je u splitskom naselju Sućidaru postavio temeljni kamen za dogradnju zgrade istoimene osnovne škole, u što će se uložiti 4,3 milijuna kuna, a tom je događaju bio nazočan i neovisni kandidat u drugom izbornom krugu za splitskoga gradonačelnika Željko Kerum.

Splitski gradonačelnik Ivan Kuret, koji kao HDZ-ov kandidat za tu dužnost nije ušao u drugi krug, tom je prigodom izrazio zadovoljstvo Kerumovom nazočnošću jer je, kako je rekao, dobro da kao kandidat za gradonačelnika čuje da je pripremljena gradnja još nekoliko škola u Splitu. 'Nemojte da se zaboravi na to', rekao je Kuret. Ministar Primorac, na novinarski upit o tome kako komentira Kerumovu nazočnost, rekao je kako je on kao ministar spreman podurijeti sve 'koji daju potporu odgoju i obrazovanju'. Kerum je pak izjavio kako je došao jer se želi upoznati sa svim teškoćama Splita od kojih većinu već zna. 'Već funkcioniram u rješavanju teškoća u Splitu. Ne želim gubiti vrijeme, meni nije do gubljenja vremena niti do svađe, nego do pomaganja Splitu', izjavio je Kerum.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posao za 100 radnika Kosor položila temeljac za tvornicu u Zaprešiću Slika nije dostupna Položen kamen temeljac Počeo se graditi Islamski centar u Rijeci

Ministar Primorac je na svečansoti rekao da je u posljednjih pet godina diljem Hrvatske dograđeno ili izgrađeno 300 škola te da je u Splitu u to uloženo oko 120 milijuna kuna. Ponovio je kako je cilj da sve škole u Hrvatskoj počnu raditi u jednoj smjeni. Ministar Primorac danas je i u Osnovnoj školi 'Kamešnica' u Otoku Dalmatinskom položio temeljni kamen za njezinu obnovu i dogradnju. Projekt obuhvaća obnovu gotovo dvije i pol tisuće četvornih metara i dogradnju devet učionica površine 600 četvornih metara. Vrijednost radova je oko 7 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene