Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija ministara

Smanjivanje plaća? Može!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Željko Jovanović rekao je da će poštovati premijerovu odluku o smanjivanju plaća.

'Svi dužnosnici trebaju sudjelovati u rješavanju problema prekomjernog deficita i iznalaženju svih mogućih rješenja za izlazak iz krize u kojoj se nalazi Hrvatska, pa je bilo koji postotak od plaće koji trebamo dati kao svoj doprinos nešto što ćemo prihvatiti bez ikakvog objašnjenja", rekao je Jovanović odgovarajući na novinarsko pitanje u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kukavica ako ga ne smijeni SDP žestoko o Kujundžiću: "Tužno je da će 'Doktor House' otići zbog nekretnina, a ne zbog kaosa u zdravstvu" Slika nije dostupna NAKON PREDSTAVLJANJA PROGRAMA SDP oštro po Kolindi Grabar-Kitarović: "Najbolja slika njezine vanjske politike je slika ispred ograde Bijele kuće"

U vezi afere s Vladinom nabavom skupih limuzina novinare je zanimalo hoće li ministri sada nabavljati nove manje vrijedne automobile ili će ih uzeti iz kontingenta Ministarstva unutarnjih poslova.

Jovanović je odgovorio da "neće biti nikakvog dodatnog troška u državnome proračunu za nabavu novih automobila za ministre nego će se iz već naručenih automobila, na temelju natječaja, osigurati automobili da, kao sredstvo rada, budu na raspolaganju ministrima

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina odbacio je danas prozivke o Vladinoj najavi smanjenja dužnosničkih plaća kao populističkoj mjeri, ističući kako će se plaće smanjivati jer je Vlada zauzela takav stav.

'Ako se ne skidaju, pitanje je zašto se ne skidaju. Ako se najavi da već drugi puta skidamo plaće u ovom mandatu za pet do deset posto, sad je pitanje zašto ne više. Traži se nešto senzacionalistički čemu bi se moglo prigovarati', izjavio je Jakovina novinarima u Sibinju. U toj je općini, zajedno s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem, nazočio svečanoj sjednici Općinskoga vijeća u prigodi obilježavanja 79. godišnjice 'Sibinjskih žrtava' i Dana općine.

Rast hrvatskog BDP-a

Ministar Željko Jovanović komentirao je smanjivanje plaća nakon što je potpisao sporazum o provedbi programa 'Jedinstvo uz pomoć znanja'.

Potpisivanjem Sporazuma o prijenosu provedbe programa Fonda 'Jedinstvo uz pomoć znanja' između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatske zaklade za znanost, Fond 'Jedinstvo uz pomoć znanja' postaje dio Hrvatske zaklade za znanost koja ima jedinstvenu ulogu u financiranju znanstvenih projekata što će, prema procjenama Svjetske banke i OECD-a, pridonijeti rastu hrvatskoga BDP-a.

Jovanović: Ispričavam se zbog izjave o kočiji, tražit ću jeftiniji automobil!

Projekt Unaprjeđivanje znanstvene učinkovitosti u području molekularne medicine na Veterinarskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu jedan je od 11 projekata i jedini iz Hrvatske koji se financira u sklopu pilot-natječaja 'ERA Chairs' koji je dio FP7 programa, a vrijednost mu je gotovo 2,4 milijuna eura.

Sporazum su potpisali ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i predsjednik Upravnog odbora Zaklade akademik Dario Vretenar. Tom prigodom bit će predstavljen i projekt Unaprjeđivanje znanstvene učinkovitosti u području molekularne medicine na Veterinarskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koji je financiran u sklopu FP7 programa, a o kojemu će govoriti njegovi voditelji profesori Vladimir Mrljak i Željko Grabarević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene