Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mislio je da ga novinar provocira

Jovanović: Ispričavam se zbog izjave o kočiji, tražit ću jeftiniji automobil!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović na pressici za medije u ponedjeljak je rekao kako je neprimjerenu izjavu o kočiji rekao zbog svojeg temperamenta i zato što je mislio da ga novinar želi isprovocirati.

"Svi koji su prisustvovali pressici, vidjeli su da sam ja bio iskreno zatečen pitanjem koje sam dobio od novinara tijekom presice o udžbenicima, a ticalo se automobila i brojki i tehničkih karakteristika, koje sam ja doista prvi put čuo", rekao je Jovanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napetosti zbog ZDS Mrsić i Jovanović odgovorili na oštre riječi Udruge hrvatskih sudaca: ''Njihova nas reakcija unazađuje društveno i demokratski'', ''Bolje bi im bilo da više rade'' Slika nije dostupna Oporavlja se u bolnici Poduzetnik koji je pokosio tramvajsku stanicu: "Nisam divljak za volanom, ovo je izoliran slučaj. Tu noć sam popio par čašica..."

"Svi koji ste bili, svi koji ste gledali snimke, vidjeli ste na meni da ne glumim, nego da sam zatečen, iznenađen, gotovo sam pomislio da me novinar želi isprovocirati i da barata nekakvim brojkama koje su nemoguće", dodao je ministar.

Milanović: Ne znam tko kupuje, tj. tko odlučuje u kojem ću se ja autu voziti

"Zato je i bila moja prva reakcija, obzirom na moj temperament, možda u tom trenutku nepotrebna i nepromišljena pa sam opet postao glavni negativac dana, tjedna, a možda i mjeseca, izjavom o kočiji pa se ispričavam svim građanima, svima koje je moja izjava o kočiji na bilo koji način iziritirala, jer sam duboko svjestan i broja nezaposlenih i svih socijalnih problema, koje građani danas u Hrvatskoj imaju", rekao je Jovanović.

Odrekao se Audija, traži upola jeftiniji automobil

Novinaru koji mu je postavio pitanje Jovanović se zahvalio, jer mu je ukazao na problem. "Dao mi je priliku da poduzmem određene korake i priliku da dokažem da nisam bahat, niti su to moji kolege", rekao je Jovanović. Dodao je kako on nema nadležnosti za izbor automobila, dodatne opreme i cijene vozila.

Rekao je kako Ministarstvo obrazovanja koristi jednu MUP-ovu Škodu iz 2009. godine i jedan VW Passat iz 2005. godine te da je to vozni park njegovog Ministarstva.

Istaknuo je kako je već zatražio da se isti automobil zamjeni vozilom koje upola manje košta, prije svega istaknuvši Škode i Passate.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


Video streaming by Ustream

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene