Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pokazuju da su političko tijelo'

Jovanović o Ustavnom sudu: I zakon se morao mijenjati da bi Omejec sjedila tamo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne stišava se bura oko odluke Ustavnog suda da suspendira zdravstveni odgoj.

Predsjednica Ustavnog suda za Jutarnji je list izjavila da su se ministar Jovanović i premijer Milanović trebali suzdržati od komentiranja te odluke i provesti je u djelo. Ministar obrazovanja Željko Jovanović oštro je reagirao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prozvao i Jovanovića Jandroković: Vlada se agresivno obračunava s neistomišljenicima! Slika nije dostupna 'Ili neka ga premijer smjeni' Karamarko o Jovanoviću: To je katastrofa, silovanje procedure, treba dati ostavku

Ministar Željko Jovanović danas je komentirao izjave predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec u kojima je njemu i premijeru Milanovića poručila da na njima nije da komentiraju odluke Ustavnog suda nego da ih provode u djelo.

Rekli da poštuju odluku Ustavnog suda

Jovanović je rekao kako je tim stavom iznenađem jer su i on i premijer nepodredno nakon objave odluke Ustavnog suda izjavili da tu odluku poštuju i da će je provesti u dijelo, te da je njegovo Ministarstvo već odradilo potrebne korake da 1. lipnja krene javna rasprava o zdravstvenom odgoju.

'Poruka gospođe Omejec ukazuje da ona ne razumije da hrvatska vlada, premijer i ministar imaju izvorni mandat i da su dužni glasno govoriti i komentirati sve ono što se tiče hrvatskog društva. U ovom slučaju mi nismo komentrirali odluku Ustavnog suda nego smo komentirali pojedine istupe koji su ukazivali na to da ima puno toga što nije točno u izjavama', rekao je Jovanović.

>> Omejec: Ustavni sud podržava zdravstveni odgoj!

Ustavni sud ministar Jovanović je prozvao političkim tijelom. 'Ustavni sud svojim ponašanjem u ovom trenutku pokazuje da se doista radi o političkom tijelu, da u njemu sjede ljudi koji nikada ni dana nisu proveli u sudstvu. Da se za gospođu Omejec čak mijenjao zakon da bi mogla biti članica Ustavnog suda', komentirao je ministar Jovanović i dodao kako razmišlja o tome da se sporni školski predmet nazove jednostavno - 'zdravlje'.

'Što bi bilo da mi sad odlučimo da naš predmet koji govori o zdravlju djece i koji stavlja u prvi plan zdravlje djece se zove jednostavno 'zdravlje'? Da uopće ne spominjemo riječ odgoj. Bi li nam u tom slučaju procedura trebali biti ovakva kakvu od nas traži Ustavni sud? Ozbiljno razmišljam o tome da se predmet zove 'zdravlje' i mislim da bi nakog toga još jednostavnije mogli osigurati zdravlje naše djece', smatra Jovanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene