Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ili neka ga premijer smjeni'

Karamarko o Jovanoviću: To je katastrofa, silovanje procedure, treba dati ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a komentirao je izjavu ministra Željka Jovanovića o Ustavnom sudu nakon odluke o suspenziji zdravstvenog odgoja u školama.

Tomislav Karamarko rekao je da bi osoba koja ima savjest nakon kritike upućene Ustavnom sudu zbog odluke koju je taj sud donio, trebala dati ostavku.

Pročitajte i ovo Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

>> Jovanović o Ustavnom sudu: I zakon se morao mijenjati da bi Omejec sjedila tamo

'To je nečuveno, to je katastrofa. To je jedan rabijatni stil. Oni sve znaju, ne priznaju ničije odluke. Oni siluju proceduru. To je dovoljno da čovjek koji ima savjesti da ostavku, ako ne, onda bi ga premijer, ako ima savjesti, trebao smijeniti. To je napad na pravni sustav Republike Hrvatske. To je nepodnošljivo', rekao je Karamarko.

Podsjetimo, Željko Jovanović je jučer rekao kako se radi Jasne Omejec mijenjao zakon da bi mogla biti članica Ustavnog suda. 'Ustavni sud svojim ponašanjem u ovom trenutku pokazuje da se doista radi o političkom tijelu, da u njemu sjede ljudi koji nikada ni dana nisu proveli u sudstvu. Da se za gospođu Omejec čak mijenjao zakon da bi mogla biti članica Ustavnog suda', rekao je Jovanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene