Željko Glasnović (Foto: Dnevnik.hr)
Željko Glasnović (Foto: Dnevnik.hr)

Nakon što je hrvatsku javnost šokirao objavom na Facebooku, koju je adresirao na studente Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Željko Glasnović se opet raspisao.


Izabrani saborski zastupnik Željko Glasnović na Facebooku je objavio nov post. Ovog puta su mu se na meti našli i mediji. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

'Glasnović nije izvrijeđao studente nego jednu neokomunističku manjinu koja nas terorizira od 45. godine, koja danas još drži pod okupacijom većinu hrvatskog kulturnog prostora.

Bilo je za očekivati kako će partijske ćelije u mainstream medijima totalno izobličiti sadržaj moje poruke. Na Filozofskom fakultetu viđeni su pojedinci iz bivšeg sustava i sadašnjih nehrvatskih i nevladinih udruga koji dokazuju kako je skup podupiran od jedne propale političke opcije koja je trebala nestati pobjedom u Domovinskom ratu.

Organiziranje dijela studenata na plenumaškoj osnovi postao je nezakonit onog trenutka kada su osporili legitimne institute i počeli terorizirati dekana, rektora, ostale studente fakulteta, društvo u cjelini.

Pitam se gdje su bili ti ljudi i što su govorili kada su mučeni i ubijani hrvatski politički zatvorenici i kad je u Jugoslaviji milicija batinala hrvatske studente 70-ih i 80-ih prošlog stoljeća.

Nitko u sadašnjem Plenumu nije jednom riječju progovorio kada je docent Mate Kapović rekao: Serem se na Bleiburg.

Za one studente koji smatraju Hrvatsku svojom domovinom želim da se bore za istinu i pravdu, da oni provedu lustraciju i dekomunizaciju na fakultetu koji je postao oaza titoizma i marksizma.

Zapamtite, svaki slobodan čovjek je ratnik i svi smo odgovorni za izgradnju nacionalne države', stoji u njegovoj objavi.