Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi natječaji

Želite posao u Europi? Morate znati odgovore na ova pitanja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova prilika za posao iz snova stiže iz Europske unije. U rujnu i listopadu kreću natječaji na kojima bi posao moglo dobiti 280 Hrvata. Traže se prevoditelji, poslovni tajnici, opći administratori.

Selekcija je vrlo stroga. No oni koji dođu do kraja čeka ih plaća od nekoliko tisuća eura. Otkrivamo što stoji u tako zahtjevnim testovima. 'Troje od petero djece u Hrvatskoj pije mlijeko svaki dan. Koliki je postotak djece u Hrvatskoj koja pije mlijeko svaki dan?', jedno je od mogućih pitanja. (Izračun: 3:5 = 0,6x100 =60=60%)

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Slika nije dostupna Članica HNS-a i HDZ-a Nella Slavica ostaje na čelu NP Krka: Vladajući ne vide problem u tome što je imala dvije stranačke iskaznice

Uz obrazovanje i inteligenciju morate posjedovati i slijedeće kvalitete. 'Želimo zaposliti najbolje i najbistrije ljude koje Hrvatska ima. Želimo ljude koji znaju raditi na više jezika i to je obavezno, visokokvalificirane u poslu koji rade, čvrste i motivirane, koji žele učiti i napredovati tijekom karijere u institucijama gdje će se suočavati sa mnogim izazovima', rekao je David Bearfield, direktor Europskog ureda za odabir osoblja .

>> Pripremite se: Uskoro novi natječaji za zapošljavanje u EU!

Put je trnovit. Nakon prijave predselekcijsko testiranje koje se sastoji od zahtjevnih testova. Slijede intervjui, prezentacije, grupne vježbe za koje nećete imati puno vremena za pripremu. Najbolji dolaze na rezervnu listu.

'Proces testiranja traje oko 10 mjeseci. A sretnici koji uspiju doći na rezervnu listu, ne znači i da će dobiti posao', rekla je Sabina Tandra Knezović.

'Mi smo uvjereni da će hrvatski građani na testiranjima polučiti izvrsne rezultate i s druge strane doprinjeti i biti dodana vrijednost Europskim institucijama na svim razinama', rekao je Hrvoje Marušić pomoćnik ministrice vanjskih poslova. Za plaću koja se kreće od 2300 - 4400 eura - vrijedi pokušati!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene