Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apelirali na premijera

Zeleni forum pozvao na ostavku Radimira Čačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zeleni forum pozvao je danas hrvatskog premijera Zorana Milanovića da smijeni prvog potpredsjednika Vlade RH i ministra gospodarstva Radimira Čačića zbog, 'apsolutno neprihvatljivog pokušaja da postavi nekvalificiranog člana HNS-a na mjesto zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost'.

'Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je institucija koja ima zadaću financirati ključne projekte s ciljem zaštite i unapređenja okoliša te povećanja energetske učinkovitosti kao i proizvodnje energije iz obnovljivih izvora. Pozicija direktora Fonda je izuzetno odgovorna i jako je važno da direktor bude imenovan na transparentan način, te je neprihvatljivo da se političkim pritiscima na ovo mjesto pokušava postaviti osoba koja ne zadovoljava uvjete', ističe se u priopćenju koje potpisuju članovi koordinacijskog tima te organizacije reagirajući na najnoviju aferu vezanu uz elektroničku prepisku iz Čačićeva kabineta u kojoj on traži da se stranačkog kolegu postavi na položaj u tome Fondu.

Taj pokušaj 'kadroviranja' znatno je gori od onog zbog kojeg je (bivša ministrica toga fonda) Mirela Holy dala ostavku, smatraju u toj organizaciji. 'Ona je pokušala spriječiti davanje otkaza tajnici u HŽ-u, dok se Čačić koristio prijetnjama i neprihvatljivim pritiscima radi postavljanja nekvalificiranog člana svoje stranke na vrlo odgovornu poziciju, na kojoj bi mogao raspolagati s proračunom od oko milijardu kuna godišnje', ističe nadalje Zeleni forum, te upozorava kako će vlada, ukoliko ne smijeni Čačića, pokazati 'potpunu nevjerodostojnost i izgubiti svaki kredibilitet'. (Hina)

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene