Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zeleni forum pozvao je danas hrvatskog premijera Zorana Milanovića da smijeni prvog potpredsjednika Vlade RH i ministra gospodarstva Radimira Čačića zbog, 'apsolutno neprihvatljivog pokušaja da postavi nekvalificiranog člana HNS-a na mjesto zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost'.


'Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je institucija koja ima zadaću financirati ključne projekte s ciljem zaštite i unapređenja okoliša te povećanja energetske učinkovitosti kao i proizvodnje energije iz obnovljivih izvora. Pozicija direktora Fonda je izuzetno odgovorna i jako je važno da direktor bude imenovan na transparentan način, te je neprihvatljivo da se političkim pritiscima na ovo mjesto pokušava postaviti osoba koja ne zadovoljava uvjete', ističe se u priopćenju koje potpisuju članovi koordinacijskog tima te organizacije reagirajući na najnoviju aferu vezanu uz elektroničku prepisku iz Čačićeva kabineta u kojoj on traži da se stranačkog kolegu postavi na položaj u tome Fondu.

Taj pokušaj 'kadroviranja' znatno je gori od onog zbog kojeg je (bivša ministrica toga fonda) Mirela Holy dala ostavku, smatraju u toj organizaciji. 'Ona je pokušala spriječiti davanje otkaza tajnici u HŽ-u, dok se Čačić koristio prijetnjama i neprihvatljivim pritiscima radi postavljanja nekvalificiranog člana svoje stranke na vrlo odgovornu poziciju, na kojoj bi mogao raspolagati s proračunom od oko milijardu kuna godišnje', ističe nadalje Zeleni forum, te upozorava kako će vlada, ukoliko ne smijeni Čačića, pokazati 'potpunu nevjerodostojnost i izgubiti svaki kredibilitet'. (Hina)

Vezani članci Vesna Vučemilović U Domovinskom pokretu razne teorije o Škorinu odlasku: "Prije par dana je ostavio afirmativnu poruku. Onda jučer iznenada ostavka" Radimir Čačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Radimir Čačić otkrio koga će predsjednik Milanović predložiti za čelo Vrhovnog suda

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.