Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Zdravko Marić:

"Od Dobrovića očekujem javnu ispriku zbog bezočnih laži, u suprotnom ću ga tužiti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Marić, ministar financija, odbacio je oputužbe bivšeg Mostovog ministra Slavena Dobrovića da je upravo on predložio odobravanje kredita HBOR-a Agrokoru na sjednici Nadzornog odbora. Ministar je kazao je očekuje Dobrovićevu ispriku ili će ga u suprotnom tužiti.

Ministar financija Zdravko Marić kazao je kako je ostao vrlo neugodno iznenađen izjavama bivšeg ministra Mosta Slavena Dobrovića.

"S indignacijom odbacujem tvrdnje koje je rekao. Nanio je tom izjavom veliku štetu, mom ugledu i časti, to su teške neistine, a u djelovima i bezočne laži. Tvrdi da se sjeća sjednice, da sam obrazlagao točku i detaljno odgovarao na pitanja. Ako se sjeća, sigurno je zapazio činjenicu da sam jasno rekao da se suzdržavam od rasprave i odlučivanja, i predao službama da provedu raspravu. Nisam davao nikakve sugestije, a ne daj bože radio bilo kakav pritisak na odlučivanje. Ne znam koji su razlozi gospodina Dobrovića.

Riječ je o lako provjerljivim činjenicama. Sastavljen je i zapisnik sa sjednice, a postoji i tonski zapisi. Može se porvjeriti tko govori istinu, tko neistinu, a tko bezočne laži. Od gospodina Dobrovića očekujem javnu ispriku i javni demantij, da pojasni razloge zbog kojih je tako nastupio, u suprotnom bit ću primoran podnijeti sudsku tužbu zbog klevete", kazao je danas Marić u Ministarstvu financija. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Slika nije dostupna STARI RATOVI ''Plenkovićeva slamka spasa'': Todorić otkrio što bi mogao biti razlog Marićeva odlaska iz Vlade

Pitanja novinara nisu bila dozvoljena.

Podsjetimo, Dobrović je također bio član NO HBOR-a a tvrdi da je na sugestiju Marića dao suglasnost da se Agrokoru krajem prošle godine odobri kredit. Oporba je u Saboru opet zbog toga zatražila Marićevu smjenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene