Dok je premijer u Vladi davao izjavu o svom iznenadnom postupku razrješenja triju Mostovih ministara, jer nisu podržali ministra financija Zdravka Marića, i sam Marić dao je izjavu ispred Vlade.


''Iza svih optužbi koje su mi se stavljale na teret, iznio sam argumente koji odbacuju sve ove neutemeljene optužbe i od prvog dana isključivo radim u javnom interesu. U cijelom svom poslovnom vijeku, kad god sam bio u ministarstvu financija, tako sam radio'', rekao je ministar Zdravko Marić.

Vezani članci Glasovanje, ilustracija Vlada danas raspisuje lokalne izbore: Novu vlast biramo u čak 576 gradova, općina i županija Vili Beroš Gotov sastanak Vlade s veledrogerijama: ''Dogovorili smo otplatni plan do kraja godine''. Ministar financija objasnio detalje

Na pitanje o daljnjim potezima HDZ-a i mogućoj manjinskoj Vladi rekao je da ne želi ulaziti u te spekulacije.

Na upit je li se vidi u dalje u Vladi, Marić je ponovio da od prvog dana mandata, zajedno sa svojim timom i svim ostalim kolegama u Vladi, isključivo radi u javnom interesu.

Podsjetimo, na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković razriješio je tri Mostova ministra Vlahu Orepića, Slavena Dobrovića i Antu Šprlju, nakon što nisu željeli glasovati za odluku Vlade kojom se odbija prijedlog za pokretanje povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.

Lider Mosta i predsjednik Sabora Božo Petrov reagirao je na to riječima da se ovim činom kreće u rušenje Vlade.