Osuđeni Zdravko Mamić tvrdi da je mito, osim Đuri Sessi, dao i sucu Visokog prekršajnog suda u Zagrebu Nediljku Bobanu. Boban kaže da ne poznaje Zdravka Mamića.


Zdravko Mamić u novoj objavi na na Facebooku tvrdi da je podmitio još jednog suca. Riječ je o Nediljku Bobanu, sucu Visokog prekršajnog suda u Zagrebu.

Vezani članci Haker za računalima Dnevnik Nove TV doznaje: Osječki suci nisu prošli sigurnosne provjere više od deset godina Suci dolaze na ispitivanje u USKOK Osječki suci kojima je Mamić na leđa natovario teške optužbe morat će se suočiti i s dodatnim teretom - utvrđen im je nesrazmjer imovine

''Razlog zašto će ovih dana biti junak mojeg Fejsa je taj što je Zlatna Kuna Boban prvi i jedini sudac koji je 12 godina proveo u Državnom sudbenom vijeću birajući suce, pa je tako za izbor suca Vekića za predsjednika Županijskog suda u Osijeku od mene tražio 80.000 eura, koje je i dobio'', tvrdi.

Nastavio je da nadimak koji je nadjenuo sucu, ''Zlatna Kuna'', opravdava uvidom u sučevu imovinsku karticu. ''Njegova supruga, koja se navodno bavila unosnim poslom dostavljanja kremšnita od šanka do stolova, i on u posljednjih su 20 godina uprihodili oko 5.800,000 kuna, potrošili najmanje 3.200.000, a imaju imovinu vrijednu više od 6 milijuna kuna! Rupu od 500.000 eura u imovinskoj kartici pokrili su mitom za dizanje ruku pri izboru sudaca, a dobili su na poklon nekretnine u vrijednosti preko 3 milijuna kuna. Ne piše samo - tko je još, osim mene, bio tako široke ruke?'', napisao je Zdravko Mamić, no nije objavio nikakve dokaze da je Bobanu zaista dao novac. 

Sudac Nediljko Zlatna Kuna Boban mislio je da je miljenik sreće jer sam ga do sada osim u iskazu poslanom USKOK-u samo...

Posted by Zdravko Mamić on Sunday, March 28, 2021

Kako doznajemo, Nediljko Boban odbacuje sve Mamićeve tvrdnje i kaže da ga niti ne poznaje.