Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog zabrane koncerta Thompson tuži Grad Pulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od Arene ne odustajemo i zbog odluke pulskoga Gradskog poglavarstva već smo angažirali odvjetnički tim. Organizirat ćemo Thompsonov koncert u Areni, makar iduće godine izjavio je Thompsonov menadžer Zdravko Barišić nakon odluke Grada Pule.

Naime, pulsko Poglavarstvo nije prihvatilo zahtjev da izda izvanrednu suglasnost za koncert Marka Perkovića Thompsona u Areni. Gradu je agencija MP-TON d.o.o. iz Zagreba zahtjev predala 24. srpnja 2008. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ipak dolazi u Pulu Napolitano je uganuo nogu, neće se moći penjati na pozornicu Slika nije dostupna Vizualno-zvučni performance Thompson ipak u Puli bez posebne dozvole grada!

Iako se u datumima krije objašnjenje zašto se koncert neće održati u Areni, pulski gradonačelnik iznio je i druga objašnjenja. Poglavarstvo se, naime, držalo svoga pravilnika prema kojem je rok za prijave za programe u Areni za ovu sezonu istekao još 28. veljače. No nije samo rok bio upitan. 

'Nemam ništa protiv Thompsona i njegovih pjesama, ali ustašku ikonografiju, od koje se taj pjevač nije jasno ogradio, ne mogu podržati', kazao je gradonačelnik Boris Miletić i dodao da je zahtjev doživio kao političku provokaciju. No, Thompsonu je gradonačelnik poručio da može pjevati u nekom od privatnih objekata u gradu. 

>> Thompsonu zabranjen koncert u pulskoj Areni

Menadžer Zdravko Barišić nije štedio vlast u Istri. 

'To je nevjerojatna odluka koja govori da su u strukturama politike i vlasti u Istri još snažni tragovi boljševizma. Ne možemo vjerovati da se u demokratskoj Hrvatskoj zabranjuje slobodna riječ najpopularnijeg hrvatskog glazbenika čije je djelovanje javno,' kazao je Barišić. Dodao je da je sada vrijeme da uistinu zatraže zaštitu HHO-a, Državnog pravobraniteljstva pa i hrvatske Vlade. 

'Tražimo zaštitu slobode javne riječi. Marku Perkoviću Thompsonu nanosi se nepravda,' rekao je. Od Istre, napomenuo je menadžer, ne odustaju. 

Naime, već u kolovozu Thompson nastupa u srcu Istre. Bit će to koncert pod nazivom 'Za slobodnu riječ hrvatsku', a zarada neće biti imperativ tvrdi menadžer Barišić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene