Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natječaj za naplatne postaje

Zbog Vrgorca traže se smjene u HAC-u: 'Mislim da je to tek sad nepravda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po naređenju Vlade, Hrvatske autoceste poništile su natječaj za zapošljavanje radnika na naplati u Vrgorcu. Ne zna se što će biti s radnicima, od kojih je dio navodno zaposlen preko veze.

Na naplatnim kućicama u Vrgorcu deset novih zaposlenih posao je tek dobilo, no, što će sada biti s njima, ne znaju. Među njima je i 23-godišnji Neno Kurevija. 'Ali ja ne znam gdje su te nepravilnosti, ja imam ženu i dijete, nezaposleni smo i jedno i drugo, postanari smo, otac je bio branitelj, kažu da se i to računa. Ja mislim da je to tek sad nepravda, trebala su samo jedan ili dva Vrgorčanina dobiti posao, a dobilo nas je sad sedam', rekao je Neno.

Pročitajte i ovo Nasljednik državne odvjetnice - 2 Izgledan odabir Dnevnik Nove TV doznaje tko je kandidat koji bi mogao naslijediti Zlatu Hrvoj Šipek: "DORH u ovom trenutku treba nešto što dugo nije imao" Magdalena Dovečer nagodio se Priznao da mu je nećakinja namještala natječaj: Oboje dobili rad za opće dobro umjesto zatvora

Slično misle i ostali Vrgorčani. 'Kod nas ovdje na Ravči radi isto dosta Imoćana i sad bi htjeli i ovdje u Vrgorcu na naplatnim kućicama raditi. To je nepošteno jer, evo, u našem mjestu dođu naplatne kućice da se Vrgorčani ne mogu izboriti za svoja radna mjesta', rekao je Ante Erceg.

No, zadovoljan Vladinom odlukom je branitelj iz Metkovića Matko Ćuže. 'Ali mislim da ovo nije kraj, ja bih volio da se u što kraćem vremenu ovo razriješi i da hrvatska Vlada donese jednu odluku pozitivnu što se tiče osobno mene, naravno, i hrvatskih branitelja koji su oštećeni u ovom slučaju', rekao je Matko.

Sindikat zatražio smjenu predsjednika HAC-ovog NO-a

Smatra da se ne bi trebao raspisivati novi natječaj, nego zaposliti ljude s liste kandidata koju je sastavilo nadležno povjerenstvo. A nezavisni cestarski sindikat zatražio je smjenu predsjednika HAC-ova nadzornog odbora. 'Članovi nadzornih odbora moraju jednom shvatiti da su odgovorni za donošenje odluka, da su odgovorni i za činjenje i za nečinjenje, a oni nisu tu samo da primaju nekakvu naknadu i da klimaju glavom ministrima i direktorima', rekao je Mijat Stanić iz sindikata.

Stoga traže i da se šteta koja je nastala naplati iz imovine predsjednika nadzornog odbora. Iz Državnog inspektorata još nema informacija je li završio njihov nadzor i mogu li se očekivati možda i optužni prijedlozi zbog ovog slučaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene